Novice

ELES prejel certifikat zlate bonitetne odličnosti

Datum: 25. 4. 2018 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: Vladimir Habjan

ELES se je s tem uvrstil med 1,6 odstotka slovenskih podjetij, ki se lahko pohvalijo s tem prestižnim certifikatom.

ELES prejel certifikat zlate bonitetne odličnosti

Podjetje Bisnode je direktorju družbe ELES  mag. Aleksandru Mervarju danes predalo certifikat Zlata bonitetna odličnost. S tem je družba ELES prišla med 1,6 odstotka slovenskih podjetij, ki se ponašajo s tem prestižnim certifikatom. Zlato bonitetno odličnost sicer dosegajo izključno podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnost kar tri leta zaporedoma. 

Ob prejetju certifikata je mag. Aleksander Mervar povedal: »Veseli nas, da si lahko družba ELES tudi s tovrstnim certificiranjem, ki je že uveljavljena praksa v tujih mednarodnih poslovnih okoljih, dodatno utrjuje svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Naj bo to le še dodatna spodbuda za vse naše poslovne partnerje, da smo resnično vredni svojega zaupanja«.    

Zlata bonitetna odličnost je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjem letu. 
Prejeti certifikat med drugim tudi potrjuje, da gre za družbo, ki ima izredno nizko verjetnost za nastanek negativnih dogodkov, kot so denimo stečaj, izbris subjekta iz poslovnega registra ali blokada transakcijskih računov več kot 60 oziroma 90 dni nepretrgoma, v prihodnjih 12 mesecih. Hkrati pa ima družba ELES kot prejemnica zlate bonitetne odličnosti AAA kar 91-odstotno verjetnosti, da bonitetno odličnost ohrani tudi v naslednjem letu. (KKŠ)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)