Novice

Svetovni dan IKT na Fakulteti za elektrotehniko UL

Datum: 16. 5. 2018 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Pixabay

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE-UL) danes poteka Svetovni dan informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT).

 Svetovni dan IKT na Fakulteti za elektrotehniko UL

Dogodek je pripravila Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije na FE-ULPo njihovem sporočilu se na fakulteti danes vrstijo aktualna predavanja gostov iz industrije in pedagogov Fakultete za elektrotehniko. Poleg tega svoje rešitve in tehnologijo predstavlja osem zanimivih podjetij, preko katerih lahko študentje spoznavajo zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij. 

Kot je napovedal organizator, bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati kar osem zanimivih podjetij, projekte, na katerih delajo in rešitve, ki jih ponujajo na trgu. Podjetje CloudMondo bo predstavilo rešitve umetne inteligence za podporo zdravstvu in izobraževanju, CosyLab bo s 3D printanim modelom predstavil model protonske terapije, spoznali bodo Sportradarjevo športno aplikacijo Obogateni nogomet, SmartIS-ev pametni informacijski sistem ter kvantni računalnik IBM Slovenije. Telekom Slovenije bo med drugim predstavil rešitve VoWiFi & VoLTE, Infrastrukturo IP TV, raziskovalne projekte in IoT demo. Predstavilo pa se bo tudi podjetje Iskratel s hitrimi optičnimi komunikacijami prihodnosti ter podjetje Iskraemeco. 

Priložnost bodo dobili tudi študentje, ki bodo predstavili svoje pred kratkim razvite projekte. Med predstavljenimi projekti bodo električna rolka, mikro prenosni Dopplerejev radar, zračna miš, različne mobilne aplikacije in še mnogi drugi.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)