Novice

Podelitev certifikatov Družini prijazno podjetje

Datum: 17. 5. 2018 Besedilo: Miro Jakomin

Ekvilib Inštitut je petnajstim podjetjem podelil certifikate Družini prijazno podjetje. Posebni zahvali sta prejeli tudi podjetji DEM in Elektro Gorenjska.

Podelitev certifikatov Družini prijazno podjetje

Nevladna organizacija Ekvilib Inštitut je 15. maja 2018, ob Mednarodnem dnevu družin, trem podjetjem podelila osnovni certifikat, dvanajstim pa polnega. Posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji so prejela podjetja, ki so v postopek certificiranja vključena od leta 2011, med njimi tudi Dravske elektrarne Maribor (DEM) in Elektro Gorenjska. Doslej se je v projekt certificiranja priključilo že več kot 260 slovenskih podjetij in organizacij. 

Usklajevanje družinskih in poslovnih obveznosti

Podjetje Elektro Gorenjska je decembra 2011 pridobilo osnovni certifikat Družini prijazno podjetje. Novembra 2014 je revizorski svet podjetju podelil polni certifikat, saj je bilo ugotovljeno, da so bili zastavljeni ukrepi vpeljani in cilji doseženi. 

Certifikat Družini prijazno podjetje predstavlja svetovalno-revizorski postopek in je bil razvit kot eno izmed orodij za učinkovito ter kvalitetnejše upravljanje s človeškimi viri znotraj podjetij in organizacij, v kontekstu usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Kot takšen predstavlja eno izmed različnih možnosti družbeno odgovornega delovanja podjetja ali organizacije.

Po besedah mag. Bojana Luskovca, predsednika uprave Elektra Gorenjska, se kot družbeno odgovorno podjetje zavedajo, da so zaposleni najpomembnejši del njihove družbe in da so pomembna njihova mnenja, stališča in predlogi, pa tudi težave. Zato se zavzemajo za uresničevanje zaposlenim prijazne organizacijske politike, da bi tako zagotovili pogoje za lažje usklajevanje družinskih in poslovnih obveznosti.

 

 

 

 

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)