Novice

Na področju energetike potrebno usklajeno sodelovanje EU in ZDA

Datum: 18. 3. 2019 Besedilo: Polona Bahun

Ministrica Alenka Bratušek se je v Houstonu srečala z ameriškim državnim sekretarjem za energetiko.

Na področju energetike potrebno usklajeno sodelovanje EU in ZDA

V Houstonu v Teksasu poteka 1. Ministrsko zasedanje in investicijski forum partnerstva za čezatlantsko energetsko sodelovanje. Ministrskega srečanja se udeležujejo predstavniki Evropske komisije in ministri iz 27 držav, med njimi tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Ob robu ministrskega zasedanja se je ministrica sestala tudi z ameriškim državnim sekretarjem za energetiko Rickom Perryjem. Na srečanju sta sogovornika izmenjala poglede na razvoj transatlantskega sodelovanja na energetskem področju ter spregovorila o zagotavljanju energetske varnosti in hitrejšem uvajanju obnovljivih virov energije.

Alenka Bratušek je poudarila pomen usklajenega sodelovanja EU in ZDA, ko gre za zagotavljanje energetske varnosti, raznolikosti energetskih virov in hitrejšega uvajanja obnovljivih virov energije. Sekretar Rick Perry pa je izpostavil pomen energetske varnosti za nacionalno varnost in izrazil prepričanje, da bo ministrsko zasedanje v Houstonu dobra podlaga za soočanje z novimi izzivi na tem področju.

Ob tej priložnosti je ministrica sekretarja povabila, naj se udeleži zasedanja Pobude treh morij, ki bo junija v Sloveniji.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 2)