Novice

V začetku aprila strateška konferenca elektrodistribucije

Datum: 25. 3. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Peta strateška konferenca je aktualna v luči podnebnih sprememb, delovanja sistema distribucije električne energije in drugih predvidenih sprememb.

V začetku aprila strateška konferenca elektrodistribucije

Kot smo že napovedali, bo 5. strateška konferenca elektrodistribucije potekala v sredo, 3. aprila 2019, v Rogaški Slatini, in sicer pod naslovom Distribucijska omrežja, nosilec prehoda v nizkoogljično družbo.

Ob tem omenimo še vsebinsko zasnovo dogodka, ki je aktualen tako v luči podnebnih sprememb kot tudi delovanja sistema distribucije električne energije, ob napovedani rasti potreb po električni energiji, elektrifikaciji ogrevanja in prometa, vključevanju in upravljanju razpršenih virov in hranilnikov ter prilagajanju odjema in proizvodnje.

V otvoritvenem delu so predvideni pozdravni nagovori gostitelja mag. Borisa Kupca, predsednika GIZ distribucije električne energije mag. Borisa Soviča ter podpredsednice vlade in ministrice za infastrukturo mag. Alenke Bratušek.

Razpravljavci bodo dopoldan v prvem sklopu obravnavali razvojne usmeritve in načine soodločanja z izzivi elektrifikacije. V nadaljevanju bodo v drugem sklopu pozornost namenili pametnemu upravljanju distribucijskega omrežja in izzivom, ki jih prinaša nov razvojni načrt. Popoldan pa bodo na okrogli mizi razpravljali o elektrodistribucijskem sistemu kot temelju prehoda v nizkoogljično družbo. Po besedah organizatorjev 5. strateške konference elektrodistribucije je dogodek namenjen odločevalcem in zainteresiranim javnostim v elektroenergetski panogi in tistim, ki se z njo povezujejo.

Več o tem na: www.giz-dee.si

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)