Novice

Imenovano novo vodstvo HSE

Datum: 26. 3. 2019 Besedilo: Brane Janjič

Generalni direktor je mag. Stojan Nikolič, poslovni pa dr. Viktor Vračar.

Imenovano novo vodstvo HSE

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na sinočnji 49. redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval mag. Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa dr. Viktorja Vračarja. Oba sta bila imenovana za štiriletno mandatno obdobje, pri čemer bo novi generalni direktor funkcijo nastopil 1. aprila, poslovni direktor pa 1. maja.
Nova člana poslovodstva HSE sta bila imenovana na podlagi postopka, ki je potekal prek kadrovske agencije. Kadrovska komisija Nadzornega sveta HSE je opravila razgovore z vsemi predlaganimi kandidati in nadzornemu svetu predlagala ožji izbor šestih kandidatov. Od tega tri za generalnega in tri za poslovnega direktorja družbe. Vseh šest kandidatov se je z vizijo nadaljnjega razvoja družbe predstavilo tudi na včerajšnji seji nadzornega sveta. 
»Ocenili smo, da imata izbrana kandidata najprimernejše kompetence za vodenje poslovnih področjih HSE, ki si jih bosta med seboj razdelila. Mag. Stojan Nikolić in dr. Viktor Vračar sta strokovnjaka z večletnimi izkušnjami v gospodarstvu, tako v Sloveniji kot mednarodno in tudi v energetiki. Nadzorniki HSE pričakujemo, da bosta upravičila naše zaupanje in nemudoma pristopila k realizaciji zastavljenih poslovnih in razvojnih ciljev skupine HSE,« je po seji povedal novi predsednik nadzornega sveta HSE dr. Boštjan Markoli
Člani nadzornega sveta so ga izvolili za predsednika na današnji seji, potem ko je sredi marca podal odstopno izjavo prejšnji predsednik Milan Perović. 
Mag. Stojan Nikolič je bil sicer od 1. oktobra 2014 dalje finančni direktor HSE, pred tem predsednik uprave Triglava Naložbe, član uprave Kapitalske družbe PIZ ter analitik, vodja trgovanja, svetovalec in predsednik uprave  Poteze borzno posredniške družbe. Je univerzitetni diplomirani ekonomist, magistriral pa je s področja finančnega menadžmenta in investicij.
Dr. Viktor Vrečar pa je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, magistriral in doktoriral je s področja poslovodenja in organizacije, doslej pa je opravljal naloge direktorja britanske podružnice družbe Connexion Exports Ltd v Ljubljani, bil svetovalec uprave za področje marketinga v Telekomu Slovenije ter direktor družb Schindler Service, Cablex, Tergum in ThyssenKrupp dvigala.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 2,5)