Novice

HSE dobil še začasnega poslovnega direktorja

Datum: 6. 4. 2019 Besedilo: Brane Janjič

Nadzorni svet je na to funkcijo imenoval člana nadzornega sveta družbe Tomaža Beska, ki bo to funkcijo opravljal do nastopa dr. Viktorja Vrečarja.

HSE dobil še začasnega poslovnega direktorja

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na včerajšnji  izredni seji za začasnega poslovnega direktorja HSE, člana poslovodstva, imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe. Imenovanje začasnega poslovnega direktorja družbe je bilo po oceni nadzornega sveta potrebno zaradi zastavljenega obsega in vsebine nalog, ki so pred poslovodstvom družbe in jih je treba začeti nemudoma izvajati, kot tudi zaradi rednega operativnega dela. 
Slovenski državni holding je v vlogi ustanovitelja HSE 28. marca s funkcij članov Nadzornega sveta HSE zaradi podanih odstopnih izjav odpoklical Milana Perovića in dr. Viktorja Vračarja ter za nova člana imenoval Gorana Brankoviča in Tomaža Beska. Hkrati je SDH sprejel tudi čistopis novega Akta o ustanovitvi HSE, po katerem ima družba tri poslovodje, od tega enega generalnega in dva poslovna direktorja. Skladno s tem bo nadzorni svet začel s postopkom iskanja tretjega člana poslovodstva – poslovnega direktorja HSE. 
Do 1. maja tako HSE vodita in zastopata generalni direktor mag. Stojan Nikolić in začasni poslovni direktor Tomaž Besek. Slednji bo začasni poslovni direktor do 30. aprila, s prvim majem pa bo mandat nastopil dr. Viktor Vračar, ki je bil za poslovnega direktorja HSE imenovan 25. marca letos.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)