Novice

Aprila se je CER-u kot član pridružil tudi Siemens

Datum: 12. 4. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Siemens

V Centru energetsko učinkovitih rešitev (CER) pozdravljajo pridružitev Siemensa njihovi mreži naprednih podjetij.

Aprila se je CER-u kot član pridružil tudi Siemens

»Izjemno smo ponosni, da je podjetje Siemens d.o.o. od aprila dalje, del naše mreže naprednih podjetjih, ki si prizadevajo za razvoj zelenih tehnologij in poslovnih modelov,« so poudarili v CER-u.

Center energetsko učinkovitih rešitev (v BTC-ju deluje od leta 2012 dalje) je mreža naprednih podjetij in organizacij iz različnih sektorjev, ki imajo vodilno vlogo pri spodbujanju trajnostnega razvoja družbe in zelenega gospodarstva. Pri njihovih prizadevanjih je poudarek na povečevanju energetske učinkovitosti, uporabi obnovljivih virov energije (OVE) in zmanjševanju emisij toplogrednih plinov.

Siemens je več kot 140 let partner slovenskega gospodarstva, regionalno družbo pa ima v Sloveniji od leta 1992. Družba Siemens d.o.o. je v 100-odstotni lasti korporacije Siemens AG. Njihova osnovna dejavnost je prodaja, poprodajna podpora in servis za celoten portfelj Siemensovih izdelkov in rešitev. Slovenskemu gospodarstvu in javnemu sektorju omogočajo dostop do najnaprednejših, inovativnih tehnologij.

Dolgoročna področja delovanja rasti družbe Siemens so elektrifikacija, avtomatizacija in digitalizacija. Da bi v celoti izkoristili potencial trga na teh področjih, so njihova podjetja združena v devet oddelkov in zdravstveno varstvo kot ločeno upravljano podjetje (Power and Gas, Wind Power and Renewables, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industries and Drives, Healthcare).

V okoljski portelj korporacije Siemens spadajo izdelki in rešitve, ki dokazano, znatno in merljivo znižujejo izpuste toplogrednih plinov in porabo energije. V letu 2011 so npr. znižali izpuste CO2 kar za 317 milijonov ton. Prodaja tovrstnih izdelkov in rešitev v skupnih prihodkih korporacije po njihovih podatkih predstavlja že več kot 40 odstotkov.

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 5)