Novice

HESS v projektu Mladi mladim

Datum: 25. 4. 2019 Besedilo: Vladimir Habjan

Družba HESS je bila s strani pobudnika projekta Franca Bogoviča povabljena k sodelovanju v projektu Zavezništvo za mlade – Mladi mladim.

HESS v projektu Mladi mladim

Družba HESS je bila v začetku letošnjega leta kot pomemben akter na področju energetike in okoljsko odgovornega delovanja s strani pobudnika projekta, evropskega poslanca Franca Bogoviča, povabljena k sodelovanju v projektu Zavezništvo za mlade – Mladi mladim. Povabilu so se z veseljem odzvali, saj se zavedajo svoje odgovornosti do širše družbene skupnosti in lokalnega okolja, v katerem aktivno delujejo in ga tudi sooblikujejo. Sodelovanje v tovrstnem projektu je priložnost, da tudi sami prispevajo k osveščanju mladih o pomenu obnovljivih virov (v prvi vrsti vode) za proizvodnjo električne energije, kot odgovor na podnebne spremembe in potrebe po prehodu v nizkoogljično družbo, ter o pomenu ohranjanja okolja in vodnih virov za generacije, ki še prihajajo.

Namen projekta je bil mladim približati nekatere najbolj aktualne politike Evropske unije, vzpostaviti sodelovanje med dijaki srednjih šol in uspešnimi podjetji iz regije, okrepiti sodelovanje med posameznimi šolami znotraj Posavja in z Gimnazijo Ptuj ter v nadaljevanju še okrepiti sodelovanje med posameznimi podjetji in šolami v lokalnem okolju. 

Skupine dijakov vključenih šol so v sklopu projektnih aktivnosti proučevale politike varovanja okolja, energetiko, kmetijstvo, gozdarstvo, lesno-predelovalno industrijo ter promet (e-mobilnost). Družba HESS je s Šolskim centrom Krško-Sevnica sodelovala na področju energetike, z Gimnazijo Brežice pa na področju varovanja okolja.

V petek, 5. aprila, so rezultate projekta in delo posameznih skupin predstavili še širši javnosti na zaključni prireditvi, ki je potekala na Gradu Rajhenburg. Direktor družbe HESS, Bogdan Barbič, je ob predstavitvi rezultatov projekta izrazil veselje, »… da so se v zadnjem obdobju tudi mladi začeli zavedati pomena ohranitve našega planeta. Verjamemo, da se bo tudi v prihodnje našel posluh za še več tovrstnih projektov, ki bodo spodbujali sodelovanje med podjetji in mladimi.«

»Ob zaključku evropskega projekta Mladi mladim bi se vam rada najlepše zahvalila, da ste nam odprli vrata in omogočili sodelovanje. Od vas smo se naučili veliko novega in na splošno imeli zelo pozitivno izkušnjo,« je povedala Aja Molan z gimnazije Brežice.

Več utrinkov z dogodka pa na spodnjih povezavah:

http://bogovic.eu/mladi-navdusili-na-zakljucni-prireditvi-mladi-mladim-na-gradu-rajhenburg/

https://www.posavskiobzornik.si/gospodarstvo/v-ospredju-projekta-mladi-mladim-sodelovanje-med-posavskimi-dijaki-in-podjetji

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)