Novice

CER zbira dogodke na temo trajnostne energije

Datum: 30. 4. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Pixabay

Center energetsko učinkovitih rešitev se intenzivno pripravlja na Evropski teden trajnostne energije, ki bo potekal v dneh od 17. do 21. junija 2019.

CER zbira dogodke na temo trajnostne energije

Omenjeni center kot koordinator v Sloveniji zbira vse dogodke na temo trajnostne energije, ki se bodo zgodili od maja do julija 2019.

Energy Days je iniciativa EU, ki promovira prehod na čiste energije. V tej iniciativi spodbujajo vse javne kot zasebne organizacije, da na svoji lokalni ravni organizirajo svoj Energy Day, ki lahko zajema delavnice, tekmovanja, kot tudi oglede energetskih postaj, možnosti je veliko. Edini pogoj je, da dogodek vzpodbudi sodelovanje prebivalcev in zainteresirane javnosti k prehodu na čiste energije.

Kot na svoji spletni strani pojasnjuje CER, bo omenjena iniciativa potekala v mesecu maju in juniju, posamezni dogodki pa lahko trajajo od nekaj ur pa do celega tedna. Organizacije nimajo roka prijave, edina zahteva je, da se Energy Day zgodi v obdobju od maja do junija 2019 (v Sloveniji tudi v juliju).

O čem nas učijo dogodki Energy Days 

Iniciativa poteka v vseh članicah EU, organizatorji pa lahko pripravijo dogodek na lokalni ali pa na državni ravni. Aktivnosti se lahko dogajajo tako na javnih mestih kot v notranjih prostorih, v preteklosti so bili dogodki izpeljani v šolah, na trgih, konferenčnih centrih in še veliko drugih krajih. Dogodki v okviru Energy Days pokažejo prebivalcem in podjetjem, zakaj je trajnostna energija tako pomembna in jim pomagajo odkriti dileme pri tranziciji na čiste in učinkovite vire energije, poudarja CER, ki bo tovrstne dogodke predstavil na svoji spletni strani.  

O Evropskem tednu trajnostne energije več na: www.eusew.eu

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 3)