Novice

Borzen skupaj s CDI Univerzum pripravlja Dneve trajnostnega razvoja

Datum: 24. 5. 2019 Besedilo: Polona Bahun

Potekali bodo 27. maja in 5. junija v prostorih CDI Univerzum v Ljubljani.

Borzen skupaj s CDI Univerzum pripravlja Dneve trajnostnega razvoja

S številnimi brezplačnimi aktivnostmi Borzen želi ljudi informirati, ozaveščati in usposobiti na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. V družbi so namreč prepričani, da bodo posamezniki s pravimi informacijami lažje sprejemali dobre odločitve v zvezi z energijo, ki bodo dolgoročno gledano najboljše za nas, naše okolje in prihodnje generacije. To poslanstvo uresničuje s pomočjo natečajev, raziskav, razpisov, konferenc, različnih dogodkov, risank za najmlajše, oddaj, demonstracijskih projektov in publikacij, vzpostavili pa so tudi spletni portal Trajnostna energija.

Pripravljajo predavanje in predvajanje kratkih filmov na temo varčevanja z energijo in učinkovite rabe energije. Del programa pa je namenjen tudi otrokom, ki se bodo s trajnostno energijo srečali skozi ustvarjalne delavnice in ob gledanju slovenskih okoljskih risank z naslovom Lepši svet.

Predavanje o učinkoviti rabi energije doma, na katerem bodo predstavili, kako bolj varčno upravljati z gospodinjskimi aparati in privarčevati pri ogrevanju in hlajenju, kam po brezplačne nasvete glede učinkovite rabe energije, kakšne subvencije so na voljo in kako menjati dobavitelja električne energije in plina bo na sporedu 27. maja med 17.30 in 18.15. Istočasno bo potekala ustvarjalna delavnica za otroke na temo energije, spoznali pa bodo tudi okoljske risanke Lepši svet.

V sredo, 5. junija, od 10. ure do 11:45 bodo predvajali kratke filme o učinkoviti rabi energije. Ti bodo prikazali dejstva in zanimivosti o učinkoviti rabi energije doma, o ogrevalnih sistemih, zmanjšanju energetske revščine, samooskrbi z električno energijo, energetski prenovi večstanovanjske stavbe ter primer medsosedskega sodelovanja za varčevanje z energijo. Otroci pa si bodo medtem lahko ogledali okoljske risanke Lepši svet, prve slovenske okoljske risanke, otroke popeljejo v svet učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije

Vsi omenjeni dogodki bodo brezplačni.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (60)
julij 2020 (23)