Novice

Kmalu forum o spoštovanju človekovih pravic v gospodarstvu

Datum: 28. 5. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Na GZS bo v petek, 31. maja 2019, potekal Slovenski forum o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu.

Kmalu forum o spoštovanju človekovih pravic v gospodarstvu

Na forumu, ki ga organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za zunanje zadeve, bodo glede spoštovanja človekovih pravic v gospodarstvu predstavili tudi dobre domače in tuje prakse. Na tem srečanju bo sedem velikih slovenskih podjetij slavnostno podpisalo Zavezo k spoštovanju človekovih pravic pri poslovanju. 

Po sporočilu Ministrstva za zunanje zadeve je glavni namen foruma promocija Nacionalnega akcijskega načrta RS za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu, s tem pa zagotoviti uresničevanje Smernic OZN za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu na nacionalni ravni. Forum je namenjen predstavnikom podjetij, ki gojijo kulturo spoštovanja človekovih pravic pri poslovanju in znajo to vnovčiti kot prednost pri poslovanju. 

Ob tem spomnimo, da je Vlada RS 8. novembra 2018 sprejela Nacionalni akcijski načrt RS za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu. Z njim želi okrepiti spoštovanje človekovih pravic v gospodarskih aktivnostih in razvijati sodelovanje med državo, podjetji, nevladnimi organizacijami in ostalimi deležniki na tem področju.

Več o tem dogodku na: www.gzs.si

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (41)