Novice

Pospešena dela za izgradnjo nove RTP Kobarid

Datum: 29. 5. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Družba SODO gradi novo razdelilno transformatorsko postajo 110/35/20 kV Kobarid, ki bo nadomestila staro in dotrajano 35/20 kV RTP Kobarid.

Pospešena dela za izgradnjo nove RTP Kobarid

Kot so pojasnili v družbi SODO, je ena izmed nalog te družbe tudi v zagotovitvi elektroenergetske infrastrukture za enakomeren razvoj vseh območij v Sloveniji, tako so se lotili tudi izgradnje nove RTP Kobarid. 

»Na gradbišču se trenutno izvajajo obrtniška dela, gradbena dela so v zaključni fazi, naročena je že vsa elektro oprema, ki bo dobavljena v poletnih mesecih. Jeseni 2019 so prevideni funkcionalni preizkusi, pozimi pa vključitev RTP-ja v sistem daljinskega vodenja Elektro Primorske in poskusno obratovanje. Vsa dela, vključno s funkcionalnimi preizkusi in tehničnim pregledom, naj bi predvidoma končali spomladi 2020, to je 3 do 6 mesecev pred iztekom pogodbenega roka, ki je dve leti,« je povedal mag. Milan Vižintin, svetovalec direktorja v družbi SODO in vodja izgradnje RTP Kobarid,

V Zgornjem Posočju je v zadnjih letih prihajalo do zmanjšane zanesljivosti napajanja z električno energijo. Z izgradnjo nadomestne RTP Kobarid se bodo bistveno izboljšale zanesljivost napajanja in napetostne razmere v Zgornjem Posočju. Hkrati bo omogočena tudi boljša oskrba z električno energijo, kar je pomembno še zlasti za gospodarstvo, turizem in gospodinjstva na tamkajšnjem območju.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (32)