Novice

Andris Piebalgs ostaja na čelu agencije ACER

Datum: 11. 6. 2019 Besedilo: Polona Bahun, Foto: Miro Jakomin

Odbor za pritožbe mu je mandat podaljšal za dve leti in pol.

Andris Piebalgs ostaja na čelu agencije ACER

Odbor za pritožbe Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) je podaljšal mandat predsedniku Andrisu Piebalgsu in podpredsedniku Jean-Yvesa Ollierju, ki sta bila za prvi mandat imenovana novembra 2016. Agencijo bosta vodila še nadaljnji dve leti in pol.

Omenjeni odbor je sicer neodvisen od svoje upravne in regulativne strukture. Vsaka fizična ali pravna oseba, vključno z nacionalnimi regulativnimi organi, pa lahko vloži pritožbo zoper odločitev, ki jo sprejme agencija ACER v primerih, ko ima agencija dejanske pristojnosti odločanja (posamezne odločitve). Zoper odločitve odbora je mogoče vložiti pritožbo na Sodišče Evropskih skupnosti.

Člani upravnega odbora in njihovi namestniki so izbrani izmed sedanjih ali nekdanjih višjih uslužbencev nacionalnih regulativnih organov, organov za konkurenco ali drugih nacionalnih institucij ali institucij Skupnosti, ki imajo ustrezne izkušnje v energetskem sektorju. V skladu z ustanovitveno uredbo agencije, se zavežejo, da bodo delovali neodvisno in v javnem interesu.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 3)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (10)