Novice

Delegacija v Franciji bo osredotočena na zelene tehnologije

Datum: 17. 6. 2019 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: Pixabay

K udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo konec septembra odpotovala v Francijo, so vabljeni zainteresirani predstavniki slovenskih podjetij.

Delegacija v Franciji bo osredotočena na zelene tehnologije

Kot je Center energetsko učinkovitih rešitev (CER) napovedal na svoji spletni strani, SPIRIT Slovenija, javna agencija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter CER v sodelovanju s Pariško zbornico za trgovino in industrijo - CCI Paris Ile-de-France in Veleposlaništvom RS v Parizu od 29. septembra do 1. oktobra 2019 organizirajo izhodno gospodarsko delegacijo v Francijo, in sicer v Pariz in okolico. 

Organizatorji vabijo vse zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v delegaciji (rok za prijavo najpozneje do 2. julija 2019). Namen delegacije je po njihovih besedah medsektorsko povezovanje, izmenjava izkušenj, predstavitev najboljših sodobnih praks in projektov ter poslovno mreženje med slovenskimi in francoskimi podjetji ter institucijami v Franciji na omenjenih področjih. 

S fokusom na najsodobnejših medsektorskih rešitvah 

Gospodarska delegacija bo osredotočena na področje zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja s fokusom na najsodobnejših medsektorskih rešitvah s področja pametnih mest (energetika, mobilnost, gradnja), ki odgovarjajo na pereče podnebno energetske izzive. Med zelene tehnologije sodi pestra paleta izdelkov, storitev in procesov, ki izkoriščajo obnovljive materiale in energetske vire, dramatično zmanjšujejo uporabo naravnih virov in zmanjšujejo ali odpravljajo emisije in odpadke. (mj)

 

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (60)
julij 2020 (23)