Novice

GEN-I predstavil svojo e-mobilnost  

Datum: 21. 6. 2019 Besedilo: Vladimir Habjan

Skupina GEN-I je predstavila novo storitev trajnostne mobilnost, ki odjemalcem omogoča okolju prijazno mobilnost z nižjimi stroški vožnje.

GEN-I predstavil svojo e-mobilnost

Svet potrebuje odločne in hitre spremembe. Razmere v svetu, skupaj z našo zavestjo po ohranjevanju okolja in zmanjševanju ogljičnega odtisa, narekujejo korak proti zeleni transformaciji. Vse naše intelektualno znanje usmerjamo v razvoj novih, zelenih tehnologij prihodnosti, pogosto pa zanemarjamo vpliv, ki ga imamo na okolje kot posameznik. Spremeniti moramo svoje navade in prevzeti odgovornost, ki jo nosimo do bodočih generacij.

V mozaiku zelene transformacije, družba GEN-I, svoje poslanstvo vidi v uresničevanju zelenih rešitev. Prvi korak je integracija električne mobilnosti v urbano okolje. Zgodbo trajnostne mobilnosti v bližnji prihodnosti dopolnjujejo tudi s promocijo urbane mikromobilnosti, ki jo bodo prav tako poganjali s pomočjo elektrike.

GEN-I si trajnostno mobilnost prizadeva voditi z zgledom ter na ta način ponosno utira pot k pozitivnemu odnosu do okolja. Prisegajo na e-mobilnost. Imajo najštevilčnejši vozni park z električnimi vozili za lastne potrebe v Sloveniji. V dobrem letu so uspeli elektrificirati že več ko polovico lastnega voznega parka. Za te potrebe so na treh poslovnih lokacijah – Ljubljana, Nova Gorica in Krško - zagotovili lastno infrastrukturo polnjenja, skupno 25 postaj. Razvijajo projekte na področju celovite energetske oskrbe, ki bodo omogočili polnjenje električnih vozil brez nepotrebne nadgradnje obstoječe infrastrukture in razvijajo poslovne modele v povezavi s hranilniki energije in proizvodnjo iz sončnih elektrarn, ki bodo povezani z visokotehnološkimi IT rešitvami.

Da bi svojim odjemalcem Poceni elektrike in Poceni plina, ki imajo električna vozila, omogočili enostavno in ugodnejše plačilo uporabe več kot 200 polnilnih postaj mreže »Gremo na elektriko«, so v sodelovanju z Elektro Ljubljana uvedli novo storitev GEN-I E-mobilnost. Gospodinjski in mali poslovni odjemalci Poceni elektrike in Poceni plina lahko storitev naročijo preko portala Moj GEN-I, kjer se registrirajo in naročijo uporabniške kartice. Poslovni odjemalci električne energije in zemeljskega plina pa storitev naročijo po elektronski pošti na naslov pocenielektrika@gen-i.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 1558. 

Prihodnost je zelena, ustvarjajmo jo skupaj.

 


Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 5, skupna ocena: 4,4)