Novice

Aleš Ponikvar novi direktor podjetja RWE Ljubljana

Datum: 3. 7. 2019 Besedilo: Vladimir Habjan

S 1. julijem 2019 je mesto direktorja RWE-ja Ljubljana, hčerinskega podjetja skupine innogy, ene od vodilnih evropskih energetskih družb, prevzel Aleš Ponikvar.

Aleš Ponikvar novi direktor podjetja RWE Ljubljana

Ponikvar je pred prihodom v RWE Ljubljana sedem let uspešno vodil trgovsko podjetje Big Bang, na mestu direktorja RWE-ja Ljubljana, odgovornega za prodajo, pa je zamenjal Juraja Drahovskyja, ki se bo sedaj v celoti posvetil nalogam glavnega finančnega direktorja v hrvaških podjetjih RWE Energija in RWE Plin. Dr. Thomas Sichla ostaja direktor RWE-ja Ljubljana, odgovoren za finance, pravne zadeve in zagotavljanje skladnosti.

»Vse od leta 2015, ko smo vstopili na slovenski trg, je RWE Ljubljana edini mednarodni ponudnik energije za gospodinjstva in poslovne odjemalce. To, da smo del skupine innogy, nam omogoča, da odjemalcem nudimo napredne rešitve za nižjo porabo energije ter s tem nižje stroške in večjo kakovost življenja,« je povedal Aleš Ponikvar. »Slovenski odjemalci zagotovo cenijo našo ponudbo, glede na to, da smo bili tudi lansko leto najhitreje rastoči ponudnik električne energije za gospodinjstva na slovenskem trgu in smo nedavno dosegli število skoraj 40.000 odjemalcev. To je dobra popotnica za še hitrejšo rast v prihodnosti.«

Aleš Ponikvar ima bogate izkušnje na področjih vodenja, prodaje, digitalizacije poslovanja in razvoja potrošniške izkušnje na nakupni poti. Pred prihodom v RWE Ljubljana je bil sedem let direktor podjetja Big Bang, kjer je pred tem opravljal tudi funkcije glavnega operativnega direktorja ter vodje prodaje in vodje maloprodaje.

O podjetju RWE Ljubljana

RWE Ljubljana je hčerinsko podjetje skupine innogy, ene od vodilnih evropskih energetskih družb s približno 37 milijardami evrov prihodkov (2018), več kot 42.000 zaposlenimi in s prisotnostjo v 15 državah v Evropi. S svojimi tremi poslovnimi segmenti (omrežja in infrastruktura, maloprodaja in obnovljivi viri) se innogy odziva na potrebe sodobnega, brezogljičnega, decentraliziranega in digitalnega energetskega sveta.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 4)