Novice

Elektromonterji so pri svojem delu zelo izpostavljeni

Datum: 10. 7. 2019 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: arhiv Elektra Gorenjska

Danes, 10. julija, ko v nekaterih državah sveta praznujejo Dan elektromonterjev (Lineworker Appreciation Day), se tega spominjajo tudi v slovenski elektrodistribuciji.

Elektromonterji so pri svojem delu zelo izpostavljeni

Kot so omenili na spletni strani družbe Elektro Gorenjska, so slovenski elektromonterji usposobljeni, opremljeni in motivirani, da skrbijo za vzdrževanje, obratovanje in razvoj več kot 64.000 km elektroenergetskega omrežja za skoraj 960.000 merilnih mest naših uporabnikov.

Pri zahtevnem delu elektromonterjev ne gre prezreti, da ga pogosto opravljajo v izjemno težkih vremenskih razmerah. Soočajo se s številnimi tveganji, pogosto delajo pod napetostjo, večinoma na višini in so tako zaradi narave dela bolj izpostavljeni številnim možnim poškodbam. Nesebično si prizadevajo za varno, zanesljivo in kakovostno oskrbo z električno energijo za prebivalstvo in gospodarstvo, pri čemer je zelo pomembno sodelovanje s širšo skupnostjo.

»Zaposleni v slovenski elektrodistribuciji si v primeru izrednih razmer tudi v najtežjih vremenskih in terenskih pogojih, podnevi in ponoči, ob delavnikih in praznikih, prizadevajo za čimprejšnjo vzpostavitev oskrbe uporabnikov z električno energijo. Pri nesebičnem opravljanju za skupnost izjemno pomembnega dela so elektromonterji zelo izpostavljeni. Ne smemo pozabiti, da je bil prvi strel v času osamosvajanja sprožen proti elektromonterju. Ne smemo pozabiti na elektromonterje, ki so pri opravljanju svojega dela in izpolnjevanju poslanstva elektrodistribucije izgubili življenje,« so zapisali v Elektru Gorenjska.

Med drugim so še poudarili, da je električna energija nepogrešljiva za zagotavljanje kakovostnega življenja in poslovanja. Njen delež bo zaradi prizadevanj za razogljičenje prometa in ogrevanja v prihodnje še večji. (mj)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 4)