Novice

Letno prihranijo več kot 160 GWh električne energije

Datum: 11. 7. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: FB Domel

V trajnostnem poročilu skupine Domel za leto 2018 so povzeti njihovi ključni rezultati in dosežki pri uresničevanju vizije z načeli trajnostnega razvoja.

Letno prihranijo več kot 160 GWh električne energije

Pred nedavnim je skupina Domel izdala trajnostno poročilo za leto 2018. Po besedah Matjaža Čemažarja, predsednika uprave Domel Holding, poročilo odkriva rezultate trajnostno usmerjenega razmišljanja in inovativnega pristopa k sooblikovanju skupne prihodnosti.

V skupini Domel so tudi v letu 2018 dosegli veliko rast prihodkov od prodaje in prvič presegli 150 milijonov evrov prodaje. Čisti poslovni rezultat skupine Domel znaša 6,7 milijonov evrov, kar je na ravni planiranega, vendar manj kot v letu poprej. Več kot 90 odstotkov prihodkov ustvarijo v podjetju Domel, pri čemer je prodaja na evropske trge ključnega pomena in znaša več kot 70 odstotkov vse prodaje.

Kot so med drugim omenili v trajnostnem poročilu, se že od leta 2003 zavzemajo za sistematičen pristop k ravnanju z okoljem z zasledovanjem okoljskih programov in smernic standarda ISO 14001. Poudarili so tudi, da so v zadnjih letih močno zmanjšali okoljske izpuste in porabo toplotne energije, prešli na ogrevanje z biomaso ter zmanjšali porabo pitne vode in količino komunalnih odpadkov.

Domelovi motorji porabijo čedalje manj energije 

V Domelu so njihov produktni portfelj tudi v letu 2018 nadgrajevali z inovativnimi rešitvami na področju energijsko učinkovitih elektromotorjev in tako odločilno vplivali na zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Domelovi motorji so iz generacije v generacijo lažji in tišji, porabijo manj energije, ob tem pa so izredno zanesljivi in po tehničnih lastnostih vodilni v svetu.

»S snovno učinkovitostjo prispevamo k manjšemu obremenjevanju okolja, saj smo zaradi nove generacije sesalnih enot v letu 2018 porabili 300 ton manj materiala, kot bi ga sicer z uporabo klasičnih enot. Domelovi EC motorji, vgrajeni v prezračevalne sisteme, na račun višje energijske učinkovitosti letno prihranijo več kot 160 GWh električne energije, kar je več, kot je letna proizvodnja srednje velike elektrarne na Savi. S ključnimi razvojnimi kompetencami smo vedno bolj prepoznaven partner v projektih e-mobilnosti, kjer soustvarjamo prihodnost električnih in hibridnih vozil ter električnih koles,« pojasnjuje Matjaž Čemažar.

 

 

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 4,5)