Novice

Jeseni simpozij o vplivu sodobnih tehnologij na EEO

Datum: 9. 8. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Miro Jakomin

Matična sekcija elektro inženirjev (v okviru IZS) pripravlja simpozij Izzivi prihodnosti in vpliv sodobnih tehnologij na elektroenergetsko omrežje.

Jeseni simpozij o vplivu sodobnih tehnologij na EEO

Omenjeni simpozij bo potekal 10. oktobra 2019 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons. Na strokovnem srečanju, ki ga bo moderiral prof. dr. Maks Babuder, bodo domači in tuji predavatelji predstavili trende novih tehnologij ter razvoj in načrtovanje elektrodistribucijskega omrežja, saj je treba zagotoviti, da bo kos vsem izzivom v prihodnosti.

Po informaciji na spletni strani Inženirske zbornice Slovenije (IZS) so sodelovanje na simpoziju že potrdili strokovnjaki iz Slovenije in Hrvaške. Cilj simpozija je namreč tudi izmenjava mnenj in izkušenj s kolegi iz tujine. V zvezi s tem organizator dogodka poudarja, da prihod novih tehnologij in trendov, kot so električna mobilnost, razpršeni viri energije, toplotne črpalke in drugo, predstavlja vedno večje izzive pri načrtovanju, gradnji ter upravljanju elektroenergetskega omrežja. Hkrati usmeritve evropske in slovenske energetske politike zapovedujejo elektrifikacijo osebnega prometa in ogrevanja, kar vodi v izjemno povečanje porabe in obremenitev v električnih omrežjih.

Za obvladovanje ter zagotavljanje varnosti in usklajenega delovanja energetskega sistema od distribucije do uporabnika bo potrebna kombinacija znanj tako na področju elektro energetike kot na področju IKT sistemov. Prav tako bo potrebna sistematična ureditev predpisov in tehnične regulative, med drugim še izpostavlja organizator omenjenega simpozija.

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)