Novice

Za RTP Kobarid dobavili že oba energetska transformatorja

Datum: 12. 8. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: SODO

Izgradnja nadomestne RTP 110/35/20kV Kobarid, s katero bo izboljšana oskrba z električno energijo v Zgornjem Posočju, poteka po začrtanem planu.

Za RTP Kobarid dobavili že oba energetska transformatorja

Kot je povedal mag. Milan Vižintin, svetovalec direktorja v družbi SODO in vodja izgradnje RTP Kobarid, so v razdelilni transformatorski postaji (RTP) 110/35/20kV Kobarid po pogodbi končana vsa gradbena dela, dobavljena sta že oba energetska transformatorja, lastna raba in 20 kV celice, v tem tednu pa bodo dobavljene tudi 35 kV celice. Trenutno poteka testiranje sekundarnih omaric za vodenje in zaščito 20 kV celic. Do konca leta 2019 je predviden zaključek vseh elektromontažnih del in testiranja zaščite in vodenja celotnega objekta. V začetku leta 2020 pa je predviden tehnični pregled objekta in primopredaja objekta v obratovanje in vzdrževanje Elektro Primorski.

Spomnimo, obstoječa RTP Kobarid, ki je bila zgrajena konec 60-ih let, je že precej dotrajana in ne omogoča razširitve. Z izgradnjo nadomestne RTP Kobarid bo izboljšana oskrba z električno energijo gospodarstva, turizma in gospodinjstev v Zgornjem Posočju, kjer je v zadnjih letih prihajalo do zmanjšane zanesljivosti napajanja. Poleg tega elektroenergetskega objekta, ki ga gradi SODO, bo Elektro Primorska na relaciji Kobarid-Bovec v naslednjih treh letih do leta 2020 zgradila še 20 kV kablovod, ki bo Zgornjemu Posočju omogočil bolj kakovostno napajanje z električno energijo.

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 3, skupna ocena: 4)