Novice

V teku pripravljalna dela za sanacijo jezu Goričane

Datum: 10. 9. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Podjetje Savske elektrarne Ljubljana se kot lastnik MHE Goričane v tem času ukvarja tudi z uresničevanjem projekta sanacije jezu Goričane.

V teku pripravljalna dela za sanacijo jezu Goričane

Sanacija poteka v Občini Medvode, kjer so pojasnili, da dela izvaja podjetje VGP Kranj, ki ima državno koncesijo za posege v vodotokih. Trenutno potekajo pripravljalna dela z izgradnjo nasipa, nato pa bodo sledila dela za sanacijo jezu, in sicer gorvodno in dolvodno ojačenje jezu z armiranim betonom in vgradnja kemičnih sider za povezavo na osnovno konstrukcijo jezu. Sanacijska dela naj bi predvidoma opravili v roku enega meseca.   

Že pred leti uspešno sanirali MHE Goričane

Kot smo že pisali, so Savske elektrarne Ljubljana lastnik MHE Goričane, ki je obratovala vse od leta 1931 in je bila zaradi zastarele opreme s slabim izkoristkom leta 2017 temeljito obnovljena. Obnova je zajemala zajemala zamenjavo vse elektro, strojne opreme in hidromehanske opreme ter izgradnjo vseh novih gradbenih objektov. Glavnino del so zaključili marca 2017, avgusta v še istem letu so uspešno izvedli tehnični pregled objekta, uporabno dovoljenje so pridobili v septembru, oktobra pa je sledila slovesna otvoritev prenovljene MHE Goričane. S to prenovo je bila dosežena popolnoma avtomatizirana elektrarna, daljinsko vodena iz centra vodenja SEL v Medvodah, ki je vključena na distribucijsko omrežje Elektra Gorenjska.

Kar največja pozornost zmanjševanju vplivov na okolje 

Kot poudarjajo v Savskih elektrarnah Ljubljana, pri vseh dejavnostih upoštevajo skrb za okolje in namenjajo kar največjo pozornost zmanjševanju in izogibanju vplivov na okolje. Učinke skrbi za okolje spremljajo z okoljskimi pregledi in zagotavljajo javnost okoljskih podatkov in sodelovanje z državnimi in lokalnimi upravnimi organi ter z zainteresirano javnostjo.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (40)