Novice

Kmalu 4. konferenca trajnostne gradnje

Datum: 11. 9. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Letošnja konferenca bo potekala 26. septembra v prostorih Knauf Insulation Experience Centra (KIEXC) na Trati 32 v Škofji Loki.

Kmalu 4. konferenca trajnostne gradnje

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija napoveduje, da bo v septembru ob svetovnem tednu trajnostne gradnje organiziralo že 4. konferenco trajnostne gradnje. Osrednja nit dogodka bosta energetska učinkovitost stavb in kazalniki trajnostne gradnje Level(s), in sicer v okviru akcijskega načrta za krožno gospodarstvo.

Poleg arhitektov, projektantov in drugih strokovnjakov s področja gradbeništva organizator na dogodek vabi tudi predstavnike ministrstev, občin, podjetij in združenj. Udeleženci se bodo seznanili z najnovejšimi dosežki na področju trajnostne gradnje tako v Sloveniji kot v Evropi, pa tudi s pomembnimi smernicami za prihodnost trajnostne gradnje.

Predavanja o aktualnih temah s tega področja bodo potekala v treh sklopih od 9. do 15. ure, program pa bodo soustvarjali vidni predstavniki Evropske komisije, evropske mreže svetovnega združenja GBC, ministrstva za okolje in prostor, raziskovalnih in znanstvenih institucij, lokalnih skupnosti ter članic združenja. (mj)

Več o tem na: gbc-slovenia.si

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 3)