Novice

CER vidi prihodnost v nevtralnem in krožnem gospodarstvu

Datum: 2. 10. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Shutterstock

Centru energetsko učinkovitih rešitev so se v prejšnjem mesecu pridružili štirje novi člani.

CER vidi prihodnost v nevtralnem in krožnem gospodarstvu

V Centru energetsko učinkovitih rešitev (CER), mreži naprednih podjetij in organizacij iz različnih sektorjev, si prizadevajo za vodilno vlogo pri spodbujanju in razvoju podnebno nevtralnega gospodarstva. To mrežo sestavljajo velika in mala podjetja iz Slovenije in tujine. Po besedah CER so se jim v septembru pridružili štirje novi člani: C&G, NOMAGO, SAP in SBRA. Sodelovanje pa so okrepili tudi s Cambridge University Institute for Sustainability Leadership.

»Podnebno nevtralno in krožno gospodarstvo je edina možna prihodnost in največji projekt naše družbe. Vsaka naša aktivnost mora zmanjševati porabo naravnih virov, emisij in odpadkov ter mora biti bolj energetsko učinkovita. Soočamo se z novimi disruptivnimi inovacijami, ki uvajajo nove tržne in vrednostne zakonitosti ter bistveno spreminjajo način delovanja podjetij, industrije in navad potrošnika. Ob teh izzivih se izpostavljajo temeljna tveganja za stabilnost in blaginjo družbe, hkrati pa nastajajo izjemne nove priložnosti za prilagajanje,« glede delovanja v hitro spreminjajočih se razmerah poudarjajo v CER-u.

Kot še izpostavljajo, je nujna preobrazba politik v bolj stabilne in ambiciozne, potrebna pa je tudi preobrazba podjetij in organizacij v okoljsko manj obremenjujoče. Ob tem opozarjajo na potrebo po spremembah navad kot posameznikov, nujne pa so tudi nove okoljsko manj obremenjujoče tehnologije (storitve, produkti in procesi) ter preusmeritev sredstev v razvoj podnebno nevtralnega gospodarstva.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (21)