Novice

S 1. januarjem 2020 ACER z novim vodstvom

Datum: 21. 10. 2019 Besedilo: Polona Bahun

Upravni odbor Agencije za sodelovanje regulatorjev (ACER) je za novega direktorja za obdobje petih let imenoval Christiana Zinglersena.

S 1. januarjem 2020 ACER z novim vodstvom

Predsednica upravnega odbora ACER dr. Romana Jordan je ob imenovanju dejala, da bo vloga novega predsednika ključnega pomena pri spremljanju napredka agencije pri opravljanju njenih zakonsko predpisanih nalog ter pri zagotavljanju, da bo agencija tudi v prihodnje sposobna odgovarjati na izzive, ki so posledica sprememb zakonodaje ali tržnih razmer. Med drugim tudi sprejetega zakonodajnega svežnja Čista energija za vse Evropejce, kjer bo ACER odigral pomembne vlogo pri učinkovitem prispevku tega zakonodajnega svežnja k razvoju notranjega energetskega trga zaradi povečanja čezmejnih prenosnih zmogljivosti in vse večje proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov. To pred agencijo postavlja nove izzive, ki kličejo k še močnejšem povezovanju regulatorjev, kar bo koristilo potrošnikom po vsej EU.

Christian Zinglersen bo s 1. januarjem prihodnje leto na mestu direktorja nasledil Alberta Pototschniga, ki je imel v zadnjih devetih letih ključno vlogo pri ustanavljanju in krepitvi agencije ter pri izvajanju njenih obsežnih nalog. Zahvaljujoč njegovemu uspešnem vodenju agencije in vzdrževanju tesnega sodelovanja 28 nacionalnih regulatorjev, agencija danes sodi med pomembne in ugledne institucije na področju energetike.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (31)