Novice

TE Brestanica potrdila svojo vlogo pri zagotavljanju jedrske varnosti

Datum: 30. 10. 2019 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost

V TEB so pred dnevi uspešno izvedli test zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja v sklopu remonta NEK.

TE Brestanica potrdila svojo vlogo pri zagotavljanju jedrske varnosti

Kot pojasnjujejo v družbi Termoelektrarna Brestanica, je TEB 22. oktobra 2019 v okviru načrtovanih aktivnosti v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) v sklopu remonta v NEK uspešno izvedla testiranje plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja z otočnim napajanjem dela lastne rabe jedrske elektrarne.

Ob testu zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja sta bila v TEB aktivirana plinska agregata PB 6 in PB 2, ki sta po 14 minutah od zahteve za zagon pričela z oddajanjem potrebne električne energije v vzpostavljen energetski otok TEB - NEK. 

Test je bil izveden znotraj predvidenega časa 20 minut od zahteve za angažiranje plinskih enot do vzpostavitve napetosti v NEK, kjer so bile izvedene obremenitve agregatov v otočnem načinu obratovanja po protokolu testa. Test se je izvajal v skladu z navodili in postopki otočnega obratovanja TEB za pokrivanje nujne lastne rabe NEK.

S tem testom je TEB ponovno potrdila svojo vlogo pri zagotavljanju jedrske varnosti in dokazala, da je sposobna zanesljivo in nemoteno zagotavljati Nuklearni elektrarni Krško napajanje nujne lastne rabe v primeru izrednih razmer elektroenergetskega sistema. (mj)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (32)