Novice

Agencija Informa Echo postala energetski inovator 2019

Datum: 14. 1. 2020 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost

Svetovni natečaj za energetske inovatorje v letu 2019 je organizirala britanska revija Corporate Vision Magazine.

Agencija Informa Echo postala energetski inovator 2019

Agencija je prejela nagrado za inovacije na področju tehnologije ozaveščanja o čisti energiji za leto 2019 in naziv najboljše agencije za spodbujanje energetske učinkovitosti v Sloveniji. Inovativnost in družbeno aktualnost platforme Informa Echo za spodbujanje učinkovite rabe in obnovljivih virov energije je potrdila podelitev prestižne nagrade za inovacije na področju tehnologije ozaveščanja o čisti energiji za leto 2019 (Energy Innovator Award 2019) in naziv najboljše agencije za spodbujanje energetske učinkovitosti v Sloveniji.

Platforma Informa Echo temelji na Raziskavi energetske učinkovitosti Slovenije – REUS, ki že od leta 2009 zagotavlja statistične podatke, časovnice in podatke o kazalnikih na področju ravnanja z energijo v javnem sektorju, gospodarstvu in gospodinjstvih.
V letu 2013 je agencija razvila spletno aplikacijo www.porabimanj.si, namenjeno preverjanju prihrankov pri energiji. V letu 2018 pa je postavila tudi informativno spletno stran www.porabimanj.info. Raziskave trga, spletna orodja, komunikacijski kanali in intenzivno sodelovanje z mediji so temelji komunikacijskega sistema za spodbujanje učinkovitega ravnanja z energijo in ozaveščanja o podnebnih spremembah, ki z namenom ustvarjanja skupnih sinergij povezuje in združuje prizadevanja EU, države, gospodarstva in državljanov.

Strokovna žirija je agencijo Informa Echo izbrala na podlagi obsežnih raziskav, predstavitev in celovite ocene. Upoštevala je izključno vsebino, kar pomeni, da so morali nagrajenci na zadevnem področju izkazati ustrezno raven strokovnega znanja, predanosti strankam prilagojenim storitvam in zadovoljstvu strank ter nenehno zavezanost odličnosti in inovacijam. Pri ocenjevanju je bilo največ pozornosti namenjene poglobljeni oceni znanja in spretnosti ter razpoložljivih storitev, žirija pa je upoštevala tudi ugled posameznega nominiranca na širšem trgu.

Kot so povedali v agenciji, so za svoje dosežke prejeli že številna priznanja, tako v Sloveniji kot v tujini. Poleg nagrade Energy Innovator Award pa so najbolj ponosni še na evropsko nagrado za družbeno odgovorno podjetniško prakso (European CSR Award), ki so jo prejeli leta 2013. (pb)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (60)
julij 2020 (25)