Novice

SODO bo začasno vodil Stanislav Vojsk

Datum: 24. 3. 2020 Besedilo: Janja Ambrožič

Nadzorni svet je podal predlog, ki za resorno ministrstvo ni bil sprejemljiv.

SODO bo začasno vodil Stanislav Vojsk

SODO, sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, ima vršilca dolžnosti direktorja, včeraj je namreč vlada na to mesto imenovala Stanislava Vojska.

Direktorja družbe SODO imenuje in odpokliče nadzorni svet s soglasjem vlade. Nadzorni svet pošlje sklep o imenovanju oziroma odpoklicu ministrstvu, pristojnemu za energijo, ki pripravi gradivo za odločanje na skupščini. Nadzorni svet je sicer za direktorja omenjene družbe predlagal Nina Maletića, potem ko se je s tega položaja po 12 letih poslovil Matjaž Vodušek. Ministrstvo za infrastrukturo pa je po prejemu sklepa pripravilo drugačen predlog, namreč da vlada soglasja k imenovanju Maletića ne poda, pač pa da poda soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti.

Ob imenovanju Vojska, ki je v družbi SODO pred tem delal na področju razvoja, so iz SODO sporočili, da se z njegovim imenovanjem v teh kriznih razmerah v podjetju zagotavlja kontinuirano koordiniranje in izvajanje ukrepov z elektrodistribucijskimi podjetji ter učinkovito sodelovanje s sistemskim operaterjem ELES, MzI ter vsemi ostalimi deležniki v elektroenergetskem sistemu. "Z izvajanjem ukrepov za delovanje distribucijskega operaterja električne energije SODO se zagotavlja nemotena oskrba z električno energijo vsem odjemalcem električnega omrežja," so še dodali.
Včeraj je vlada imenovala tudi državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo. To funkcijo je zaupala Alešu Miheliču, univerzitetnemu diplomiranemu inženirju elektrotehnike.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 4, skupna ocena: 4)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (7)