Novice

Vse družbe v skupini HSE nemoteno obratujejo

Datum: 25. 3. 2020 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost

Povprečna dnevna proizvodnja v februarju je bila 15 GWh, v drugi polovici marca pa le eno GWh manj.

Vse družbe v skupini HSE nemoteno obratujejo

Iz Holdinga Slovenske elektrarne so sporočili, da vse elektrarne v skupini nemoteno obratujejo in da so v vseh objektih že pred razglasitvijo epidemije sprejeli preventivne ukrepe za ohranitev stabilnosti proizvodnje, saj se zavedajo svojega poslanstva in dolžnosti, da kot skupina, ki zagotavlja dve tretjine vse doma proizvedene električne energije, zagotavljajo nemoteno oskrbo gospodinjstev, ustanov in gospodarstva.

Kot pravijo, je tudi po razglasitvi epidemije koronavirusa v Sloveniji 12. marca povprečna dnevna proizvodnja skupine HSE 14 GWh električne energije, kar je le za eno GWH manj kot je bila povprečna dnevna proizvodnja v februarju. Še več, hidro proizvodnja električne energije Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica poteka nemoteno in je v skladu z načrtom ter celo za eno GWh višja kot mesec prej, v skladu z načrti pa poteka tudi delo v termoelektrarni Šoštanj.
V Premogovniku Velenje, kjer pridobivajo edini slovenski energent, trenutno obratujeta dva odkopa. Dnevna količina proizvodnje v njih znaša več kot 12.000 ton ter se bo v prihodnjem tednu še povečala, in sicer na načrtovanih 15.000 ton.
Generalni direktor HSE mag. Stojan Nikolić v danih razmerah izraža zadovoljstvo, da jim je uspelo poslovanje skupine stabilizirati do te mere, da delo v vseh elektrarnah in v Premogovniku poteka nemoteno in izpostavlja, da bo Holding Slovenske elektrarne storil vse, da bodo skupaj z ažurnimi ukrepi za največjo možno zaščito vseh zaposlenih, vključno z zagotovitvijo potrebne zaščitne opreme za zaposlene v centru vodenja in tiste, ki so potrebni za proizvodnjo električne energije, tudi v oteženih pogojih poslovanja še naprej zagotavljali nemoteno in zanesljivo preskrbo z električno energijo.
Direktor družbe Dravske elektrarne Maribor Andrej Tumpej pa je ob tem dodal, da so razmere, v katerih smo se znašli, neobičajne in nove za vse. Ob tem se zaposleni Dravskih elektrarn Maribor odgovorno zavedajo pomena dejavnosti in dejstva, da izpada električne energije v tem trenutku ne smemo in ne moremo dopustiti. Zato so vsi sodelavci v proizvodnih objektih in v Centru vodenja, ki so sicer že sedaj nadpovprečno angažirani, pripravljeni tudi na dodatne naloge, če bodo razmere to zahtevale in bodo storili vse, da bo proizvodnja električne energije iz elektrarn na Dravi varna in zanesljiva tudi v prihodnje.  (bj)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (7)