Novice

V Termoelektrarni Brestanica montaža opreme za plinski blok PB7

Datum: 3. 8. 2020 Besedilo: povzeto po spletni strani, Foto: Termoelektrarna Brestanica

Projekt naj bi zaključili v začetku prihodnjega leta.

V Termoelektrarni Brestanica montaža opreme za plinski blok PB7

V TEB s polno paro delajo na njihovem glavnem letošnjem projektu Zamenjava plinskih blokov 1-3, v sklopu katerega poteka izgradnja drugega nadomestnega plinskega agregata PB7. Trenutno so sredi montaže opreme.

Maja je v Brestanico prispela glavna tehnološka oprema: difuzor, mazalni sistem turbine, turbina, reduktor in električni generator. Vso dobavljeno opremo so postavili na temelje za tehnološko opremo v turbinski zgradbi. Sledile so dobave in montaže ostale tehnološke opreme.

Poleg glavne tehnološke opreme montirajo tudi pomožno tehnološko opremo, zaključujejo se dela na visokonapetostni opremi, in sicer so za dodatno polje razširili GIS stikališče, vgradili nov transformator in 110 kV kabelsko povezavo, ki so jo konec julija preizkusili strokovnjaki Elektroinštituta Milan Vidmar. Te dni poteka dobava dimnika v Brestanico. Izvajajo se tudi elektro gradbena dela v kabelskih kinetah in dela na sekundarni opremi GIS prostora, so sporočili iz TEB.

V Brestanici z aktivnostmi na gradbišču nadaljujejo v pospešenem tempu, saj želijo ostati v predvidenih časovnih okvirjih in projekt zaključiti v začetku leta 2021.(ja)

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)