Novice

Kmalu na sporedu že 22. Dnevi energetikov

Datum: 11. 11. 2020 Besedilo: Polona Bahun

Srečanje energetskih menedžerjev bo potekalo 23. in 24. novembra, tokrat v digitalni obliki.

Kmalu na sporedu že 22. Dnevi energetikov

Dnevi energetikov, ki se ga vsako leto udeleži preko 250 energetskih strokovnjakov, so skozi leta postali osrednji dogodek energetskih menedžerjev in strokovnjakov iz slovenskih podjetij, raziskovalnih inštitucij in vseh tistih, ki poslujejo po načelu učinkovite rabe energije. Pomen konference prepoznava vse več hitro rastočih, dinamičnih, manjših in srednjih podjetij, ki se zavedajo pomena zanesljivosti oskrbe, trajnostne energije, tehnološkega napredka ter nadaljnjega procesa raziskav in inovacij na področju energetike.

V letu 2020 so bili dokončno določeni naši podnebno energetski cilji do leta 2030, EU pa že pripravlja ambiciozni Zeleni dogovor za doseganje še višje postavljenih ciljev, v katerega pa je nepričakovano posegla pandemija koronavirusa. Še včeraj jasne usmeritve so čez noč s krizo postale izredno negotove, vendar pa nove nakazane rešitve izhoda iz krize že kažejo, da bodo ukrepi še pospešili energetski prehod. Na letošnji konferenci tako ključni poudarek na tem, kaj lahko konkretno realno pričakujemo že letos in v naslednjih desetih letih.

Na dogodku bodo strokovnjaki predvsem iskali odgovore na vprašanja, kako se nemška podjetja sproti prilagajajo novim negotovim kratkoročnim in dolgoročnim razmeram in kako se novih izzivov lotevamo v podjetjih pri nas, katere tehnološke spremembe in rešitve so realno izvedljive v naslednjih desetih letih in kako se uspešno spoprijeti z aktualnimi energetskimi izzivi v podjetjih v spremenjenih razmerah, kakšne priložnosti in koristi nam prinašajo nove napredne energetske storitve ter kako jih uspešno izkoristiti v podjetjih in občinah ter kaj lahko Slovenija in podjetja realno pričakujejo od zelenega dogovora EU

Osrednji govornik konference bo profesor energetike in nemški strokovnjak na področju prihodnosti energije ter energetskih prehodov v Evropi in ZDA Graham Weale, ki bo odgovarjal na vprašanja, kako se evropska industrija odziva na postavljene cilje 2030, ter predstavil nedavne tehnološke trende in konkretna dejanja v podjetjih.

Vrhunec konference tudi tokrat predstavlja podelitev nagrade za energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in za projekt uporabe obnovljivih virov energije.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2021 (23)