Novice

Hidroelektrarne iz skupine HSE tudi novembra nad planom

Datum: 20. 11. 2020 Besedilo: Brane Janjič

Hidroelektrarne, ki delujejo v okviru skupine HSE, so do 19. novembra proizvedle že 219 GWh, kar je za dobro petino nad prvotnim planom.

Hidroelektrarne iz skupine HSE  tudi novembra nad planom

Skupina HSE tudi v letošnjih jesenskih mesecih, kljub zaostrenim epidemiološkim razmeram, zagotavlja zanesljivo in stabilno oskrbo z električno energijo.  Hidroelektrarne skupine HSE so tako do včeraj proizvedle že 219 GWh električne energije oziroma kar 21 odstotkov več električne energije, kot je bilo načrtovano za to obdobje. Proizvodnja je v skladu z načrti novembra potekala tudi v Termoelektrarni Šoštanj, ki je iz velenjskega premoga proizvedla 267 GWh električne energije. 
Tako se tudi enajsti letošnji mesec nadaljujejo dobri proizvodni rezultati iz oktobra, ko so v skupini HSE dosegli kar dva rekorda, in sicer 13. oktobra s proizvedenimi 36,7 GWh najprej dnevni proizvodni rekord, z 995 GWh skupno proizvedene električne energije pa nato tudi mesečnega. 
Kot so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne, sta k nadpovprečno uspešni proizvodnji skupine HSE v zaostrenih epidemioloških razmerah prispevala tudi dosledno spoštovanje ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja SARS-CoV-2, ter organizacija poslovnih procesov na način, da lahko delo poteka nemoteno. Sicer se z okužbami soočajo tudi v skupini HSE, pri čemer so bile te od začetka epidemije potrjene že pri več kot dvesto zaposlenih. Z dodatnimi ukrepi, skupnim spoštovanjem pravil, sodelovanjem vseh zaposlenih v skupini, rednim komuniciranjem in ukrepom dela od doma za vse, ki jim narava dela to omogoča, pa so širjenje okužbe s korona virusom v skupini uspešno zajezili, tako da se je število okuženih delavcev do danes že več kot prepolovilo. 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 5)