Novice

ICES dobil novega lastnika

Datum: 20. 7. 2012 Besedilo: Brane Janjič

Izobraževalni center energetskega sistema (ICES) bo novo šolsko leto začel z novim lastnikom in zagonom.

ICES dobil novega lastnika

Podjetje Elektro-Slovenija je julija z družbo B & B, izobraževanje in usposabljanje, d.o.o., iz Kranja  podpisalo pogodbo o odplačnem prenosu Elesovega 100-odstotnega ustanoviteljskega deleža v zavodu ICES. Po zagotovilih novega lastnika, ki ima z izvajanjem izobraževalnih programov že dolgoletne izkušnje, naj bi ohranili vse izobraževalne programe, ki jih je skozi dolga leta vzpostavil ICES, in jim v prihodnje dodali še kaj novega. Izvedbo izobraževalnih programov bodo tako prilagajali posameznim podjetjem, ki bodo naročniki določenih vsebin, obogatili pa bodo tudi ponudbo specializiranih tehničnih izobraževanj.
Za dosedanje obiskovalce ICES-a naj sprememba lastništva ne bi prinesla bistvenih sprememb, saj bodo za študente, ki sedaj končujejo prvi ali drugi letnik, predavanja potekala po istem sistemu, ki je bil dolgoletna dobra praksa ICES-a. Prav tako se bodo študentje še naprej srečevali z istimi predavatelji in v istih učilnicah, kot vse prejšnje generacije ICES-ovih študentov.  
Kot je znano, ICES deluje kot samostojni pravni subjekt od leta 2005, ko se je izobraževalna dejavnost izločila iz podjetja Elektro-Slovenija. Izločitev izobraževalne dejavnosti je bila takrat posledica zahtev Energetskega zakona, ki za sistemskega operaterja ni predvideval, da opravlja izobraževalno dejavnost za elektrogospodarska podjetja. ICES je tako nadaljeval s svojo izobraževalno dejavnostjo in prevzel od Elesa vse verifikacije za izvajanje višješolskih strokovnih programov: Inženir elektroenergetike, inženir elektronike, inženir informatike. Na ICES-ovi Višji strokovni šoli je od leta 1996 pa do leta 2012 sicer šolanje na razlilčnih programih uspešno končalo kar 1042 študentov.(bj)

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 5)