e-mobilnost

Med Nemci malo zanimanja za subvencije

Datum: 23. 3. 2018 Besedilo: Polona Bahun

Državne subvencije za nakup električnega avtomobila v Nemčiji so v letu in pol po uvedbi vzbudile bolj malo zanimanja med potrošniki.

Med Nemci malo zanimanja za subvencije

Državne subvencije za nakup električnega avtomobila v Nemčiji so v letu in pol po uvedbi vzbudile bolj malo zanimanja med potrošniki. Na voljo za te namene je skupaj 600 milijonov evrov, doslej pa je bilo porabljenih le 65 milijonov evrov, kar je le nekaj več kot deset odstotkov razpoložljivih sredstev. Od julija lani so prejeli 46.897 zahtevkov za pomoč pri nakupu električnih vozil.

Kupci avtomobilov, ki jih poganja izključno baterija oziroma gorivne celice, so upravičeni do subvencije v višini 2000 evrov, kupci hibridnih avtomobilov pa do 1500 evrov. Enak znesek mora kupcu primakniti proizvajalec v obliki popusta.

Sredstva bodo iz sklada izplačevali, dokler ne bo porabljen predviden denar, a največ do leta 2019. S subvencijami sicer skušajo vlada in proizvajalci spraviti na nemške ceste več električnih vozil ter s tem tej tehnologiji v prihodnosti pomagati k uveljavitvi.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)