e-mobilnost

Na hitrih polnilnicah SODO visok nivo storitev

Datum: 17. 5. 2018 Besedilo: Miro Jakomin

Polnjenje električnih vozil na polnilnicah SODO v obdobju od 1. januarja 2016 do 30. aprila 2018.

Na hitrih polnilnicah SODO visok nivo storitev

Kot kažejo statistični podatki družbe Petrol, je bilo na hitrih polnilnicah SODO v omenjenem obdobju 21.224 polnjenj, skupaj pa so porabile 190.264 kWh. 

SODO je v sodelovanju s partnerji že pred leti vzpostavil napredno omrežje 26-ih multistandardnih hitrih polnilnic na avtocestnem križu. Le-te uporabnikom električnih vozil omogočajo polnjenje vozil z močjo 50 kW enosmerne (DC) in hkrati 43 kW izmenične AC napetosti na treh standardnih priključnih vtikačih.  

Odprte vse možnosti za razvoj elektromobilnosti  

S projektom vzpostavitve omrežja hitrih polnilnic na avtocestnem križu se je Republika Slovenija postavila na svetovni zemljevid elektromobilnosti ter tako postala del evropskega čezmejno povezljivega omrežja hitrih polnilnic, kjer je uporabnikom električnih vozil zagotovljen enak nivo storitev, interoperabilnost in sistem roaminga.  

Z uresničitvijo tega projekta so odprte vse možnosti za učinkovito spodbujanje razvoja elektromobilnosti in prehoda v nizkoogljično družbo. Hkrati je proizvajalcem električnih vozil in polnilne opreme omogočen idealen testni poligon za razvoj in vpeljavo elektromobilnosti, kjer je bilo uporabljeno domače slovensko znanje in tehnologije.  

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)