e-mobilnost

Nova e-polnilnica pri občinski stavbi v Kranju

Datum: 9. 11. 2018 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: Mestna občina Kranj

V sklopu projekta celovitih energetskih sanacij javnih objektov.

Nova e-polnilnica pri občinski stavbi v Kranju

Za izvedbo celostnega inženiringa postavitve električne polnilnice so bile odgovorne Gorenjske elektrarne. 

Kot pojasnjuje doc. dr. Drago Papler iz Gorenjskih elektrarn (svetovanje na področju raziskav, razvoja, kakovosti in upravljanja z energijo), podjetje trenutno upravlja z 19 e-polnilnicami na Gorenjskem, s ciljem širitve zelene logistike, prometa in trajnostnega turizma z doživetji.

Po besedah Iztoka Jenka, vodje projektov v Gorenjskih elektrarnah, je omenjena električna polnilnica del strategije razvoja e-mobilnosti v celotni regiji. Polnilnica je proizvod slovenskega proizvajalca Etrel, d.o.o. Inženiring je zajemal pripravo analize obstoječe moči električne energije, izdelavo projektne dokumentacije, elektromontažna in gradbena dela, koordiniranje in usklajevanje del.

»Postavitev polnilnice pri občinski stavbi je bila izvedena v sklopu projekta celovitih energetskih sanacij javnih in občinskih objektov, ki jih trenutno prenavljamo, za čas koncesijske pogodbe bo v upravljanju podjetja Petrol, režim polnjenja pa bo določala mestna uprava MO Kranj, »je ob zagonu polnilnice 25. oktobra dejal mag. Marko Hočevar, vodja projekta energetskih sanacij objektov na območju MO Kranj.

Vzpostavljanje enotne platforme storitev polnjenja

Kot smo že poročali, družba Elektro Gorenjska aktivno podpira razvoj e-mobilnosti z delovanjem v projektni skupini za električno mobilnost, ki je bila ustanovljena v okviru GIZ distribucijskih podjetij, s ciljem, da bi združili razpoložljive zmogljivosti za učinkovitejši nastop pri vzpostavitvi in širjenju projekta polnilne infrastrukture. Ključni cilj je vzpostavitev enotne platforme storitev polnjenja kjerkoli v Sloveniji, in sicer z možnostjo integracije v evropsko platformo v obliki e-roaminga.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 4, skupna ocena: 5)