e-mobilnost

V ZDA pospešili prodajo e-vozila Model 3

Datum: 25. 12. 2018 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: splet

Družba Tesla je šele sredi leta 2018 povečala prodajo Modela 3.

V ZDA pospešili prodajo e-vozila Model 3

Tesla Motors je po predstavitvi električnega avtomobila Model 3 zanj dobila več kot 400 tisoč rezervacij. V naslednjem letu bodo začeli avtomobil dobavljati tudi naročnikom zunaj ZDA, kar bo razveselilo tudi kupce v Evropi in Sloveniji.  

Ameriški proizvajalec avtomobilov Tesla Motors je letos uspel prodati več kot 100.000 električnih avtomobilov Model 3, kar doslej ni uspelo še nobenemu drugemu proizvajalcu električnih vozil. Kot kažejo prodajni rezultati, so za seboj pustili celo najbližje konkurente. Tako so avgusta, denimo, le s tem električnim avtomobilom v ZDA presegli celotno prodajo znamke BMW.

Tesla vsak teden izdela od štiri do pet tisoč e-vozil

Kolikšen napredek je bil narejen v smeri večje prodaje, pove že podatek, da so novembra 2017 prodali 337 e-vozil Model 3, novembra 2018 pa že 18.650. V prvih 11-ih mesecih letošnjega leta pa so v Združenih državah Amerike prodali že 114.472 tovrstnih električnih vozil.  

Čeprav so se pri proizvodnji Modela 3 najprej pojavile proizvodne težave, so jih v družbi Tesla Motors uspešno rešili in tako vsak teden izdelajo že od štiri do pet tisoč električnih vozil.

Uradna serija predstavitvenih dogodkov tudi v Evropi

Novembra so z uradnimi predstavitvami električnega vozila Model 3 začeli tudi v Evropi, kjer so bile pred izbranimi prodajnimi saloni dolge vrste navdušencev oz. potencialnih kupcev. Tovrstni avtomobil so doslej uradno predstavili že v angleškem Goodwoodu in tudi na avtomobilskem salonu v Parizu.

Z uradno serijo predstavitvenih dogodkov so pred kratkim začeli tudi v nekaterih drugih evropskih državah (Italija, Nemčija, Švica, Avstrija, Norveška, Belgija ...). Kot je pred nedavnim napovedal Elon Musk, prvi mož družbe Tesla, bodo prve pošiljke Modela 3 v Evropo prispele spomladi v prihodnjem letu.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)