e-mobilnost

Vzpostavljen portal Polni.si

Datum: 11. 4. 2019 Besedilo: Polona Bahun

Uporabniški portal je nastal v okviru prizadevanj za hitrejšo elektrifikacijo prometa.

Vzpostavljen portal Polni.si

Nov portal polnilnih postaj je bil vzpostavljen kot ena izmed aktivnosti Društva za električna vozila Slovenije za spodbujanje širjenja polnilne infrastrukture in hitrejšega prodora električnih vozil na slovensko tržišče. Po nakupu električnega vozila se namreč vsak novi uporabnik najprej sooči z vprašanjem - kje in kako lahko polni svoj električni avtomobil. Običajno je večina polnjenj opravljena doma z uporabo ustrezne domače polnilne postaje. Za vse ostale potrebe po polnjenju pa poskrbi vedno večje število javnih polnilnih postaj.

Pred uporabo javnih polnilnih postaj mora vsak uporabnik najprej izbrati svojega ponudnika storitve polnjenja, s katerim podpiše pogodbo o dostopanju do njegovih polnilnih postaj. S seznama obstoječih slovenskih ponudnikov lahko glede na svoje potrebe izbere enega ali več ponudnikov. V nasprotnem primeru lahko uporablja le tiste javne postaje, ki dovoljujejo polnjenje brez predhodne prijave uporabnika.

Na portalu uporabniki poleg zemljevida polnilnih postaj najdejo tudi predstavitev uporabe polnilnih postaj in ponudnikov polnjenja ter odgovore na pogosta vprašanja v zvezi s polnjenjem električnih vozil in uporabo polnilnih postaj. Namen portala je namreč olajšati uporabo in polnjenje električnih vozil vsem njihovim uporabnikom ter vzpostaviti kanal za izražanje želja po novih postajah ali nadgradnji obstoječih in na ta način okrepiti sodelovanje med uporabniki električnih vozil, ponudniki storitev polnjenja in proizvajalci polnilne opreme.

Portal www.polni.si je dostopen kot brezplačna in neprofitna storitev in bo ostal brezplačen tudi v bodoče. Do portala pa lahko uporabniki z mobilno ali spletno povezavo dostopajo kjer koli in kadar koli.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)