e-mobilnost

Petrol trenutno upravlja z 39 polnilnicami za e-vozila

Datum: 29. 4. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Družba Petrol spodbuja alternativna goriva in njihovo rabo.

Petrol trenutno upravlja z 39 polnilnicami za e-vozila

Energetske rešitve družbe Petrol med drugim zajemajo tudi vzpostavitev polnilne infrastrukture za prehod na alternativna goriva. Petrol je ključni akter pri spodbujanju in razvijanju alternativnih goriv, kot sta avtoplin (LPG) in elektrika.

Kot poudarjajo v družbi Petrol, se zavedajo, da električna energija dobiva vse pomembnejšo vlogo v transportu in razvoju vozil prihodnosti. »Na področju elektromobilnosti v Sloveniji in regiji igramo vodilno vlogo. Upravljamo z 39 polnilnicami za električna vozila na avtocestnem križu in v slovenskih občinah, širimo pa tako infrastrukturo, kot tudi uporabo električnega pogona.« 

V Petrolu omogočajo polnjenje vozil s klasičnimi (motorni bencini, dizel) in alternativnimi pogoni (LPG, elektrika). Svojim uporabnikom svetujejo pri prehodu na alternativna goriva: od zagotovitve voznega parka do vzpostavitve infrastrukture. Predelujejo bencinske in dizelske motorje, kar je po njihovih besedah smiselno predvsem za kamione in avtobuse, ki imajo višjo porabo in na leto prevozijo večje število kilometrov.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )