e-mobilnost

Dva nova javna poziva Ekosklada

Datum: 27. 5. 2019 Besedilo: povzeto po sporočilu za javnost, Foto: cromet.hr

Po novem bodo spodbude namenjene le za nakup novih vozil za cestni promet na električni pogon ali na vodik.

Dva nova javna poziva Ekosklada

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, je 24. maja 2019 na svoji spletni strani objavil nova javna poziva za dodeljevanje spodbud občinam za nakup vozil za prevoz potnikov ter komunalnih vozil.

Nepovratne finančne spodbude občinam za nakup vozil za prevoz potnikov se bodo po novem dodeljevale na območju celotne Slovenije; ne le na območju občin s sprejetim Odlokom o načrtu za kakovost zraka, kot doslej. Po novem bodo spodbude namenjene le za nakup novih vozil za cestni promet na električni pogon ali na vodik; ne več za avtobuse na plin in priključne hibridne avtobuse.

Novi javni poziv poleg vozil kategorij M2 in M3 vključuje tudi vozila kot so kombiji, minibusi in cestni turistični vlakci. Nepovratna finančna spodbuda bo znašala do 80 % vrednosti cene posameznega vozila, vendar ne več kot 300.000 evrov za električno in 500.000 evrov za vozilo na vodik.

Nov javni poziv za dodeljevanje spodbud občinam za nakup novih komunalnih vozil na območjih občin s sprejetim Odlokom o načrtu za kakovost zraka, poleg spodbud za komunalna vozila, pa po novem vključuje še spodbude za delovna vozila oziroma stroje, namenjene vzdrževanju javnih površin. (mj)

Več o tem na: www.ekosklad.si

 

 


 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )