e-mobilnost

Hrvaška pošta ozelenila svoj vozni park

Datum: 5. 6. 2019 Besedilo: Polona Bahun

Z namenom zmanjšanja stopnje onesnaženosti in hrupa Hrvaška pošta kupila 20 električnih štirikolesnikov.

Hrvaška pošta ozelenila svoj vozni park

S ciljem povečanja energetske učinkovitosti v prometu, se je Hrvaška pošta s projektom prijavila na javni poziv Sklada za zaščito okolja in energetsko učinkovitost, ki ji je odobril sofinanciranje nakupa 20 štirikolesnikov. Vrednost nakupa znaša okoli 170 tisoč evrov, sklad pa bo za ta namen prispeval približno 53 tisoč evrov.

Štirikolesniki bodo Hrvaški pošti omogočili boljšo mobilnost pri dostavi pošiljk po ozkih mestnih ulicah in optimizirati učinkovitost s postopnim zmanjševanjem števila vozil na fosilna goriva. Prav tako bodo električna vozila doprinesla k zmanjšanju operativnih stroškov voznega parka in povečanju energetske učinkovitosti Hrvaške pošte. Z uporabo električnih štirikolesnikov bodo emisije zmanjšali za 7,6 ton CO2 letno.

Proizvajalec štirikolesnikov je italijansko podjetje Ducati Energia SpA. Njihovi električni štirikolesniki lahko dosežejo maksimalno hitrost 45 km/h, njihov domet pa je 60 kilometrov.

Poleg 20 novih štirikolesnikov ima Hrvaška pošta v svojem voznem parku tudi že 180 električnih koles, ki so leta 2015 zamenjali stare mopede, nakup pa je prav tako sofinanciral Sklad za zaščito okolja in energetsko učinkovitost.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )