e-mobilnost

E-mobilnost se vse bolj seli tudi v tovorni in dostavni promet

Datum: 12. 6. 2019 Besedilo: Brane Janjič

Avstralsko podjetje SEA Electric se po uspešnem prodoru na ameriški trg, odpravlja še v Evropo.

E-mobilnost se vse bolj seli tudi v tovorni in dostavni promet

Avstralsko podjetje Sea Electric ki se je v dveh letih s svojimi električnimi baterijami za tovornjake in kombije razširilo že skoraj po vsem svetu, z odprtjem predstavništva na Dunaju naskakuje še evropski trg. Kot poudarjajo v podjetju, kupcem ponujajo edinstveno tehnologijo za gospodarska in dostavna vozila, pri čemer so v minulih letih razvili sedem različnih inovativnih sistemov SEA-Drive® power-system, s katerim je mogoče nadomestiti dizelske motorje manjših in večjih gospodarskih vozil. Sistem z električnima baterijama deluje na podlagi patentirane računalniške tehnologije, njihove motorje pa že uporabljajo podjetja po vsem svetu, med katerimi so denimo tudi DHL in IKEA, prvo evropsko licenčno sodelovanje pa so že podpisali tudi z največjim nemškim proizvajalcem tovornjakov za odvoz smeti.

Za dostavna vozila in lokalne prevozne storitve, kot sta razvoz poštnih pošiljk in odvoz smeti, so razvili napredno pogonsko tehnologijo z veliko energetsko učinkovitostjo ter enostavnim in priročnim načinom polnjenja. Električni baterijski sistem SEA-Drive® se namreč popolnoma napolni v štirih do šestih urah in je zato idealen za prevoze na razdalji do 350 km oziroma za dostavo v mestih, kjer se vozila dnevno vračajo v bazo in se lahko potem čez noč polnijo. K varčevanju z energijo pripomorejo tudi številni postanki v mestih, saj ustavljanje in speljevanje baterijo sproti polnita (regenerativno zaviranje), prednost omenjenega sistema pa je tudi možnost polnjenja s prenosnim 22 kW polnilcem v katerikoli 3-fazni vtičnici. 
Tony Fairweather, izvršni direktor podjetja SEA Electric, verjame, da bodo njihov sistem učinkovite urbane e-mobilnosti v kratkem posvojila tudi evropska mesta in tako prispevala k reševanju vse bolj perečega vprašanja okoljske preobremenjenosti. 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)