e-mobilnost

Delegacija obiskala Renault Technocenter

Datum: 8. 10. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: splet

Poslovno razvojna delegacija se je v Franciji seznanila tudi z e-mobilnostjo.

Delegacija obiskala Renault Technocenter

SPIRIT Slovenija, javna agencija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Center energetsko učinkovitih rešitev in Veleposlaništvo RS so na pobudo Pariške zbornice za trgovino in industrijo so organizirali dvodnevno poslovno razvojno delegacijo v Pariz in okolico (v času od 29. septembra do 1. oktobra 2019).

Štirinajst udeležencev iz desetih podjetij, s področij gradnje, mobilnosti, energije, proizvodnje, IoT, svetovanja in prevajanja, je prisluhnilo izbranim predavateljem iz različnih podjetij in organizacij na Pariški zbornici za trgovino in industrijo - CCI Paris Ile-de-France. Predstavitve in ogledi dobrih praks so bile osredotočeni na najsodobnejše medsektorske rešitve s področja pametnih mest (energetika, mobilnost, gradnja in smeti), ki odgovarjajo na pereče podnebno energetske izzive.

Po besedah organizatorjev si je delegacija med drugim ogledala tudi prostore inštituta Vedecom, ki deluje v javno zasebnem partnerstvu, in je namenjen raziskovanju in usposabljanju za potrebe trajnostne mobilnosti. Delegacija se je seznanila tudi z enim od treh pilotnih projektov indukcijskega polnjenja električnih avtomobilov na svetu. Ogledala si je tudi Renault Technocenter v Guyancourtu, ki je vodilni avtomobilski center za raziskave in razvoj mobilnosti v Evropi. Kompleks stavb predstavlja majhno mesto z različnimi storitvami. Stavba je v fazi kompleksne energetske sanacije in si prizadeva za pridobitev certifikata Well. Ob tej  priložnosti je bila delegaciji predstavljena tudi polnilna postaja za električna vozila s solarnimi paneli in starimi baterijami.

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 3)