e-mobilnost

Petrol in Pivovarna Laško Union z roko v roki

Datum: 29. 10. 2019 Besedilo: Miro Jakomin

Omenjeni družbi aktivno sodelujeta pri prehodu na električno mobilnost.

Petrol in Pivovarna Laško Union z roko v roki

Na dvorišču Pivovarne Laško Union (del skupine Heineken) je 22. oktobra potekala slavnostna primopredaja štirih električnih vozil BMW i3 in odprtje dveh električnih polnilnic, ki sta nameščeni na lokaciji Pivovarne Union v Ljubljani.

Dogodek simbolično nakazuje skupno trajnostno smer, v katero potujeta obe podjetji in skrbita za boljši jutri okolja, kjer poslujeta. V floti službenih vozil Pivovarne Laško Union so odslej štiri nova električna vozila BMW i3 in dve dodatni električni polnilnici. Družba Petrol bo v celoti prevzela upravljanje in vzdrževanje novega, trajnostnega dela voznega parka Pivovarne Laško Union.

Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, je opozoril na vlogo skupnega sodelovanja pri zniževanju izpustov toplogrednih plinov. V Pivovarni Laško Union trdno verjamejo, da je njihova odgovornost, da zmanjšajo emisije CO2 in pomagajo pri tranziciji v nizkoogljično družbo. Zastavili so si ambiciozne cilje, njihova ekipa pa intenzivno dela na identifikaciji partnerjev in projektov, s katerimi bodo te cilje dosegli. »V veselje mi je, da lahko naznanimo partnerstvo s Petrolovim programom e-mobilnosti. Štirje električni avtomobili, ki smo jih dodali v naš vozni park, so morda res majhen korak, vendar na poti zmanjševanja emisij vsak korak šteje,« je poudaril Zooullis Mina.

Kot je ob primopredaji vozil in električnih polnilnic dejal mag. Rok Vodnik, član uprave Petrola, poslovni najem e-vozil nikakor ni zgolj modna muha, temveč s poslovnimi partnerji, kot je tudi družba Pivovarna Laško Union, aktivno sodelujejo pri prehodu na električno mobilnost. Po njegovih besedah v Petrolu ne samo sledijo trendom e-mobilnosti, ampak so v Sloveniji in širši regiji tudi eden prvih igralcev, ki v nove načine mobilnosti vlaga ter jih soustvarja.

Poleg tega v Petrolu še poudarjajo, da njihova ponudba poslovnega najema električnih vozil in storitev polnjenja podjetjem omogoča stroškovno učinkovito vožnjo z manj emisijami, kar je eden ključnih korakov razvoja pametnih mest. Pivovarna Laško Union bo tako deležna celostne storitve poslovne rešitve e-mobilnosti, s katero družba Petrol že oskrbuje številna podjetja. Sodelovanje med Petrolom in Pivovarno Laško Union vsekakor sodi med primere dobrih praks v regiji, ki ima na področju e-mobilnosti velik potencial.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 5)