e-mobilnost

7. simpozij E-mobility bo, a bo potekal prek spleta

Datum: 15. 10. 2020 Besedilo: Brane Janjič

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer so morali organizatorji simpozij v celoti prestaviti na splet. 

7. simpozij E-mobility bo, a bo potekal prek spleta

Kot so sporočili organizatorji mednarodnega simpozija o e-mobilnosti, je kljub prizadevanjem in obetajočim napovedim še pred dobrim tednom, da bodo lahko simpozij, ki so ga s spomladi prestavili na jesen, ob strogih ukrepih vendarle lahko speljali tudi v živo, se je znova zalomilo. Zaradi slabe epidemiološke slike COVID-19 po celotni Evropi, ter vseh težav, ki so s tem povezane, so na koncu vendarle morali 7. Simpozij Emobility in 2. Konferenco o lokalni emobilnosti v celoti prestaviti na internet. 
Kot pravijo, se povsem zavedajo, da internet nikakor ne more v celoti nadomestiti srečanj v živo, je pa mogoče s sodobnimi konferenčnimi orodji izkušnjo s srečanj v živo precej približati. Poleg tega se zdaj odpirajo možnosti za neomejeno število udeležencev, pri čemer se lahko vsi, ki to še niste storili prijavite na oba dogodka, in sicer na simpozij emobility na tej povezavi, na konferenco o lokalni emobilnosti pa na tej povezavi .
Časovnica predavanj in predavatelji ostajajo enaki, v obravnavi pa bo vrsta aktualnih vprašanj povezanih s prihodnostjo e-mobilnosti, pri čemer bodo odgovore na aktualne izzive, kot so Električni avtomobili; kaj imamo danes, kaj lahko pričakujemo jutri in pojutrišnjem, Baterije – srce e-avtomobilov, ali smo zares šele na začetku razvoja? Avtonomna vozila; kdaj lahko pričakujemo da nas bodo zares vozila, kdaj se bo to zgodilo v svetu in kdaj pri nas?, Trg električnih avtomobilov, Električna infrastruktura; ali res dohaja razvoj in število električnih avtomobilov? Politika; največja težava je interoperabilnost javne infrastrukture. Kako to preseči? Lahko pametna polnilna infrastruktura reši zagate z omrežji, močjo in količino energije?, iskali strokovnjaki iz domovine in tujine. Več o dogodku na 
www.emobility.si.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 0, skupna ocena: )