NAŠ STIK, številka 6, december 2018


V tej številki lahko preberete

Do sprejema EKS je energetska prihodnost Slovenije neznanka

Ena najpomembnejših nalog vlade na področju energetike, pravi državni sekretar za energetiko mag. Bojan Kumer, je sprejetje Energetskega koncepta Slovenije, kar je tudi zaveza koalicijske pogodbe. Napori bodo šli v smeri dodatnega povečanja subvencijske sheme in penetracije razpršenih proizvodnih virov. Približuje se tudi odločitev o drugem bloku jedrske elektrarne, ki bo za tisto vlado, ki bo odločala o tem, močna preizkušnja. 

Elesova strategija bo tudi v prihodnje trajnostno naravnana

ELES načrtuje do leta 2021 izpeljavo za 400 milijonov evrov različnih investicij, s čimer naj bi še povečal zanesljivost in kakovost slovenskega prenosnega omrežja ter z nekaterimi inovativnimi projekti utrdil sloves enega najboljših evropskih sistemskih operaterjev.

Smo v obdobju velikih sprememb

Na uvrstitev med najboljše, ki jo slovenska energetika že nekaj let dosega v svetovni konkurenci, smo lahko upravičeno ponosni. Ob tem pa ne bi smeli pozabiti, da je dosežena raven kakovosti in zanesljivosti oskrbe z električno energijo, ki je za naše uporabnike morda samoumevna, posledica dolgoletnega trdega, profesionalnega in požrtvovalnega dela tisočih zaposlenih v slovenski elektroenergetiki.

Kazalo vsebine:

natisni izvozi v XLS
LetnikŠtevilka in mesecRubrikaTipNaslovAvtorPodjetjeOsebaZnačke
20186, decemberUvodnikčlanek Zanesljivo v novo desetletje Brane Janjićelektroenergetski sistem, ...
20186, decemberPogovorčlanek Do sprejema EKS je energetska prihodnost Slovenije neznanka Vladimir HabjanMinistrstvo za infrastrukturoBojan KumerEnergetski koncept Slovenije (EKS), ...
Prikaži zadetkov na stran
    1