Članki

Na obisku: Borka Krešić, svetovalka uprave GEN-I

Datum: 24. 8. 2011 Besedilo: Vladimir Habjan

Na obisku: Borka Krešić, svetovalka uprave GEN-I

Ko sem z družbe GEN-I dobil namig, naj naredim pogovor z »našo« Borko Krešić, mi pridani prilastek ni sprožil prav nič začudenja. Borko namreč poznam še iz časov, ko je delala na Elesu, kjer mi je v spominu ostala kot energična, odločna in nadvse strokovna delavka. Po končani fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je najprej zaposlila v računskem centru elektro distribucije. Kot nam je povedala, je bila sicer prepričana, da bo delala v kakšni proizvodni enoti, saj je to področje, ki jo je poleg prenosa in distribucije električne energije najbolj zanimalo. Delovno kariero je pozneje nadaljevala na Elesu v službi za prodajo in nakup, kar je bila potem tudi rdeča nit ožjega delovnega področja.

Leta 2007 se je po skoraj tridesetih letih dela v Elesu, v delovno zrelih letih, na povabilo predsednika uprave zaposlila v družbi GEN-I. Kot je znano, gre za hitro rastoče podjetje z izredno dinamiko in razvojem ter kopico mladih. Sprva je opravljala naloge vodje službe za obvladovanje s tveganji, danes pa je svetovalka uprave.

 

Kaj so naloge svetovalke uprave?

Moja glavna naloga je biti vezni člen med družbo GEN energija in GEN-I. Drugače pa se sem šteje sodelovanje z inštitucijami, delo na zakonodaji, pregledi in pripombe in vsa mogoča druga vprašanja, kjer zaradi izkušenj, ki jih imam, pomagam takrat, ko sodelavci potrebujejo pogovor, debato ali pojasnilo.

 

S čim se trenutno najbolj ukvarjaš?

S pripombami na energetski zakon. Berem določila in pripravljamo pripombe, saj me veliko stvari žuli. Še dobro, da so podaljšali javno obravnavo, saj je bil prejšnji rok prekratek.

 

Ali je za delo, ki ga opravljaš, primeren tudi kak drug poklic, na primer ekonomist?

Mislim, da je za področje prodaje električne energije zelo pomembno imeti v podjetju ljudi, ki so tehniki oziroma energetiki. Tu namreč operiramo z izrazi, kot so: megawatt, moč, delovna, jalova energija …, kar marsikdo lažje razume, če ti kdo zna to na poljuden način predstaviti. Menim, da to pa znajo le ljudje, ki to področje obvladajo. Zato mislim, da je za naloge svetovalca zelo primerna elektro izobrazba. Seveda bi se moral ob tem vsak izpopolnjevati tudi na drugih področjih, na primer na pravnem, finančnem, ekonomskem …

 

So za tvoje delovno mesto potrebna kakšna specifična znanja, veščine ali sposobnosti?

Nujno je dobro poznavanje delovanja elekroenergetskega sistema in njegove organiziranosti. Kaj to pomeni? Da se v vsakem trenutku, ko se pojavi kakršno koli vprašanje v zvezi z reševanjem zapletov, znaš usmeriti v pravo smer. Seveda ne smeš spregledati temeljnih zakonov elektrotehnike, ne gre tudi brez osnovnih informacijskih znanj. Specifična znanja niso enaka tistim, ki jih potrebujejo na primer v proizvodnem procesu, bolj gre za to, kje in kako lahko rešiš zaplete.

 

Pri opravljanju nekaterih delovnih mest potrebuješ na primer smisel za delo z ljudmi, sposobnost komuniciranja, logično razmišljanje …

To seveda vse sodi zraven. Vendar to ni specifično znanje, to je nujno skoraj na vsakem delovnem mestu. Seveda moraš biti komunikativen in konstruktiven, če hočeš uspešno izpeljati neko zadevo ali jo rešiti. Vse pa se da rešiti le v tvornem sodelovanju, brez arogance ali ustvarjanja konfliktov.

 

Ali si si v času študija predstavljala, kaj boš nekoč počela?

Zaposlena sem več kakor trideset let, nisem daleč od upokojitve. Takrat so me zanimali proizvodnja, prenos in distribucija električne energije, kako se dela, kako to poteka. Seveda sem iskala temu primerno službo, dobila pa pač nekaj drugega.

 

Kaj ti je pri tvojem delu najbolj všeč?

Dinamika in izzivi. Tu ni počasnosti, tukaj vse šiba. Za zdaj to še zmorem, ko pa ne bom več, se bom pač poslovila in usmerila na področja, po katerih bom z veseljem brskala. Stalno se pojavljajo nove zadeve. Zdaj dobavljamo velikim odjemalcem na Hrvaškem in močno spoznavamo tamkajšnjo zakonodajo in seveda ugotavljamo, da je podobna, kot smo jo imeli mi v tistem času, ko smo odpirali trg. S to razliko, da smo mi neko pot že prehodili. Pa tudi pri nas se trudimo zadeve spreminjati, saj praksa kaže, da imamo kljub temu še zaostanke in nerešene stvari, kar bomo poskusili spremeniti z novim energetskim zakonom. Skratka, ne moreš se ustaviti …

 

Se strinjaš, da kot dinamičen značaj potrebuješ dinamično delo?

Močno se strinjam. Mene bi pasivno delo gotovo utesnjevalo …

 

Kaj je zate izziv?

Ko sem prišla na GEN-I, sem bila stara 57 let. Prišla sem v ekipo mladih, starih okrog 25 let, vsem bi lahko bila mama. Če prideš v takšno družbo mladih, je neizogibno – tega sem se zelo zavedala – da si postavljen v položaj, ko se ljudje vprašajo, ja kaj bo »tale tu počela«? Nisem nagnjena k temu, da bom koga s prisilo prepričevala, kaj vse vem in koliko. Vendar so po nekaj mesecih moji mladi sodelavci, ki so me takrat gotovo gledali postrani, le sprejeli medse. Ko smo uvajali neko programsko rešitev, ki sem jo sama naredila »peš«, so v nekem trenutku rekli, naj uporabijo »Borkino krivuljo«, na kar sem bila zelo ponosna in razumela kot znak potrditve, da so me vzeli za svojo. Mislim in čutim, da s svojim delom, odzivnostjo, sodelovanjem in pojasnili lahko rečem – to je seveda subjektivno mnenje – da sem bila sprejeta v kolektiv, da nimajo pomislekov v zvezi z mano in mojim delom. Zato sem še vedno v službi, sicer bi lahko že šla v pokoj. Nisem izumila nobene energetske naprave ali česa podobnega, veliko stvari pa sem premaknila, in se v svoji koži dobro počutim.

 

Skratka, zate je bil izziv vpeti se v mlad kolektiv?

Tako. Tudi to je bil izziv, ko dobiš pri 57 letih povabilo v novo službo. Takrat ti dejansko zraste samozavest. Potem prideš in rečeš, to je izziv: treba je najti skupno točko z »mojimi otroki«. Mislim, da zelo dobro sodelujemo.

 

Kdaj je bil najbolj napet trenutek tvoje kariere v GEN-I?

Vsekakor prva nenačrtovana zaustavitev NEK. Zame je bil takrat to res dogodek. Izpad 348 MW. Bilo je že pozno popoldne, ko me je kolega, ki je bil še v službi, poklical in rekel, da gre NEK v postopno zmanjševanjem moči. Mogoče kaka dva tedna pred tem smo imeli sestanek, kjer je njegov vodja govoril o statistiki in opozarjal, da moramo biti ljudje vedno pripravljeni na izredne dogodke, saj nas ne sme uspavati dejstvo, da NEK obratuje brezhibno ... Sprva nisem verjela, mislila sem celo, da gre za akcijo, nekoč znano NNNP (nič nas ne sme presenetiti). Potem smo ostali v službi. To je bil izjemen trenutek, takrat smo vsi odigrali res dobro, v takšnih trenutkih se pozna, koliko smo odzivni in kooperativni v GEN energiji in GEN-Iju. Zadeve morajo teči, zapreti jih je treba kot zadrgo. Šlo je kar nekaj živcev. Spot trgovci imajo res kvalitete, ki so po moji oceni že na meji tveganja. Prvo uro zaradi pravil nismo mogli narediti ničesar, takoj po tistem pa smo začeli kupovati 348 MW za vsako uro. To ni bilo malo za pripeljati v Slovenijo. Ta hitrost odziva je izziv, je adrenalin. Ko se je kolega odločil kupovati nadomestno energijo, je bila cena približno 50 odstotkov cene TEB, pa je še čakal na nekaj evrov nižjo! Jaz sem si mislila, kaj je nekaj evrov v primerjavi s 75, za mene je to bilo preveč za živce, in sem bila za nakup. Izkušeni kolega, ki je obvladal vse čeri SPOT trgovanja in spremljal dogajanja na borzah, pa je kupil tik pred tem, ko je javnost izvedela za izpad. Letošnjega marca, ko je zaradi izpada daljnovoda prišlo do samodejne zaustavitve NEK, pa ni bilo več tako napeto, saj smo bili dobro pripravljeni. Kmalu po prvem izpadu smo namreč zadeve dodelali, tako da imamo zdaj celo vrsto podatkov takoj na razpolago, kar nam odločitve bistveno olajša.

 

Kaj bi priporočila tistim, ki bi dobili ponudbo opravljati naloge svetovalca uprave?

Vsako delo zahteva odgovornega, verodostojnega, kompetentnega in učečega delavca, ki ne sme sedeti za mizo in čakati, da dobi delo. Dela je ogromno in zadeve je treba rešiti. Aktivnost, znanje, učenje - to so nujno potrebne lastnosti. Ko sem bila zaposlena na Elesu, sem hodila na »učne ure« v finančno-računovodski sektor, službo za obratovanje, in seveda pravniku. Neštetokrat sem bila pri njem, ker sem potrebovala glavo, ki premišljuje in zna postaviti vprašanja, ki so percepcije v moji glavi potrdila ali omajala in pomagala k novim videnjem. Enako delam tudi na GEN-Iju. Delo mora biti aktivno, če si zadovoljen in samo sediš, pa to ni to. Kolektiv GEN-I je zelo zanimiv, tu se ne moreš spraviti v kot in od tam opazovati, kaj se dogaja.

 

Si sploh predstavljaš, kako bo, ko boš enkrat v pokoju? Se boš sploh lahko umirila? Kaj bo tako dinamičen človek počel takrat?

Tisti hip, ko sem po skoraj tridesetih letih dela v elektrogospodarstvu prišla v GEN-I, sem končala eno plodno obdobje in začela novo. Prišla sem v podjetje samih mladih in s tem naredila zelo pomembno preizkusno točko: ali sem se pri teh letih sposobna prilagoditi novi situaciji, ljudem, razmišljanju? Mislim, da sem ta korak uspešno prekoračila. Zato sem prepričana, da bom tudi v pokoju našla dejavnosti, ki me bodo izpolnjevale. Gotovo ne bom sedela križem rok.

Vladimir Habjan

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 20, skupna ocena: 4,1)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2021 (4)
februar 2021 (7)
marec 2021 (8)
april 2021 (2)
maj 2021 (5)
junij 2021 (6)
julij 2021 (4)