Novice

Dobri proizvodni rezultati skupine HSE tudi v marcu

Datum: 7. 4. 2021 Besedilo: Brane Janjič

Na Dravi in Soči v prvem trimesečju krepko presegli prvotne načrte, vse hidroelektrarne v skupini HSE pa doslej proizvedle že 986 GWh električne energije.

Dobri proizvodni rezultati skupine HSE tudi v marcu

Iz Holdinga Slovenske elektrarne so sporočili, da jim gredo letošnje hidrološke razmere zelo na roko, saj v prvih treh mesecih beležijo izjemne proizvodne rezultate vseh hidroelektrarn v skupini HSE. Tako so elektrarne na Dravi, Soči in spodnji Savi (HSE ima v HESS 49-odstotni delež) v navedenem obdobju proizvedle kar 986 GWh električne energije in s tem presegle obdobni plan za tretjino.
Marčevska proizvodnja  je bila najboljša v družbi Dravske elektrarne Maribor, ki so prvotni mesečni načrt presegle za 21 odstotkov, v prvem trimesečju pa celo za 40 odstotkov. S podobno rastjo se lahko pohvalijo tudi v Soških elektrarnah Nova Gorica, kjer so prvotni trimesečni proizvodni plan presegli za 36 odstotkov. 
»K dobrim rezultatom je prispevalo vzdrževanje visoke stopnje razpoložljivosti proizvodnih objektov, kar je posledica skrbnega in rednega vzdrževanja naprav in postrojev. Družba SENG je izvedbe rednih revizij prilagajala izdatnim hidrološkim razmeram, zlasti v prvih dveh letošnjih mesecih, in s tem v največji možni meri izkoristila razpoložljivi potencial proizvodnje električne energije,« je ob teh izjemnih rezultatih povedal direktor Soških elektrarn Nova Gorica Radovan Jereb

Sicer pa v HSE pričakujejo dobre proizvodne rezultate tudi v aprilu, saj naj bi se ob višjih temperaturah začel taliti sneg v visokogorju in napolnil korita rek ter s tem zagotovil ugodne hidrološke razmere za nadaljnje izjemne proizvodne rezultate skupine HSE, ki je največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)