Novice

HSE bo doniral 170.000 zaščitnih mask

Datum: 13. 4. 2021 Besedilo: Brane Janjič, Foto: arhiv HSE

Gre za drugo večjo donacijo HSE, povezano z zaščito pred novim korona virusom in zdravljenjem bolezni Covid-19, v zadnjem letu.

HSE bo doniral 170.000 zaščitnih mask

V Skupini HSE so doslej že večkrat potrdili svojo družbeno odgovornost s finančno pomočjo in donacijami opreme različnim humanitarnim organizacijam in zdravstvenim ustanovam. Med drugim je tako marca lani HSE Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana podaril dva respiratorja, ki sta v času naraščajoče epidemije olajšala delo zdravstvenih delavcev, ki skrbijo za bolnike z najtežjim potekom bolezni. Tokrat pa so se odločili za donacijo kar 170 tisoč zaščitnih mask lokalnim skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe. 
Kot je povedal Matic Naglič, vodja službe za korporativno varnost skupine HSE, ki skrbi za distribucijo mask, imajo maske vse potrebne certifikate in so uporabne do konca leta 2022, namenili pa so jih različnim humanitarnim, rekreativnim in mladinskim društvom, šolam, vrtcem, invalidskim organizacijam in številnim drugim, predvsem ranljivim skupinam prebivalstva, in tistim, ki so s temi skupinami v stiku. Sicer pa bodo po 40.000 mask namenili lokalnim skupnostim v Podravju, na Goriškem in v Šaleški dolini, 50.000 pa jih je namenjeno Zasavju.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 2, skupna ocena: 5)