Novice

Vodilno srečanje o inovacijah 2019: sodelovanje, spoštovanje in zaupanje

Datum: 11. 10. 2019 Besedilo: Vladimir Habjan

Comtrade prejel naslov za najboljšo inovacijo na področju energetike '19.

Vodilno srečanje o inovacijah 2019: sodelovanje, spoštovanje in zaupanje

Da je ključna tudi uspešna izvedba številnih idej, ter da inovacija ni dogodek, ki se zgodi slučajno, temveč organiziran process inoviranja, ki bi moral biti popolnoma transparenten, kot tudi pomembno vlogo igra poslovna kultura inoviranja ter miselna naravnanost, je bil poudarek prvega omizja z dr. Robertom Golobom, dr. Ivanom Šmonom, Jožekom Gruškovnjakom in Claire Bosq-Scott. Prav tako so naslovili, da so inovatorji in zaposleni kapital s katerimi je treba skrbno, spoštljivo in prijazno ravnati, saj so oni naši prvi uporabniki in njihova dobra “uporabniška izkušnja” vodi do lojalnosti, zagnanosti ter posledično vrhunskih rezultatov, tudi pri inoviranju.

Think tank inovativnosti je na srečanju znova ustvarilo več kot rekordnih 170 udeležencev in 36 govorcev.

Da je treba sodelovati, se spoštovati in zgraditi medsebojno zaupanje, da bomo lahko s skupnimi močmi in projekti uspešno izpeljali zeleno energetsko transformacijo, je bila skupna ugotovitev zaključnega omizja think tank vodilnega srečanja z mag. Aleksandrom Mervarjem, mag. Andrejem Ribičem, Martinom Novšakom in Jožekom Gruškovnjakom. Pomen projekta NEDO in sodelovanja z Japonsko pa je izpostavil veleposlanik Japonske nj. eksc. Yoshida Masaharu, kot tudi celotni panel NEDO.

Na  srečanju je tudi Konzorcij za promocijo in pospešitev zelene preobrazbe slovenske energetike s ciljem razogljičenja Slovenije do leta 2050, ki sta ga ustanovili družbi ELES in GEN-I, s podpisom pristopnih izjav pridobil tri nove člane: Elektro Celje, Elektro Gorenjska in Elektro Ljubljana.

Kdo so zmagovalci Inovacije energetike 19?

Na srečanju je bilo predstavljenih enajst finalistov s primeri inovativnih energetskih rešitev na temo „Smart“ in „Digitalno“. Po glasovanju udeležencev je prvo mesto zasedel Uroš Bajec iz podjetja Comtrade za inovacijo Umetna inteligenca za hrambo energije, drugo mesto Tadej Šinkovec iz Elektro Ljubljane in GIZ DEE za inovacijo Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov – korist za vse uporabnike, in tretje mesto Uroš Jerman iz Instrumentation technologies za inovacijo Inovativen pristop k zagotavljanju varnosti na reki Temzi.

Priznanje prav vsem nastopajočim finalistom za pogum in inovativnost: Elektro Gorenjska, HPE, Iskra, Robotina, Eti Elektroelement, Gen-I, Informatika, Informa Echo. Čestitke!

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 4, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2021 (34)